Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tanácsadó

Tanácsadó

2024. május 23., csütörtök | Ma: Dezső (HU), Želmíra (SK)
Tanácsadó Vissza
Címlap > Tanácsadó
Kit lehet kitagadni az örökségből?
2013. október 07. hétfő, 15:03

Kit lehet kitagadni az örökségből?


A kitagadás az örökhagyó egyoldalú végintézkedése arra a személyre vonatkozóan, aki a Polgári Törvénykönyv (40/1964 sz. többször módosított törvény) értelmében kötelesrészre jogosult.

Bővebben
Áthelyezhet-e a főnököm a beleegyezésem nélkül?
2013. október 07. hétfő, 14:42

Áthelyezhet-e a főnököm a beleegyezésem nélkül?


A munkaviszonyban elméletileg egyenrangúak a felek, azonban a gyakorlatban a munkavállalók sokszor kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek a munkáltatóval szemben, ha meg akarják tartani munkahelyüket.

Bővebben
Iskolai zaklatás, vagy szekatúra
2013. október 07. hétfő, 14:41

Iskolai zaklatás, vagy szekatúra


Az iskolai zaklatás fogalma sajnos nem ismeretlen egyetlen diák számára sem, legyen az kisdiák vagy éppen kamasz. Mindegyikük találkozott már ezzel a jelenséggel, akár szenvedő alanya volt a zaklatásnak, vagy csak megfigyelője.

Bővebben
A magas koleszterinszint
2013. október 07. hétfő, 14:38

A magas koleszterinszint


A magas koleszterinszint a zsíranyagcsere zavarai közé tartozik. A vérplazmában lévő összekapcsolódott zsírok és fehérjék (lipoproteinek) zsírokból (lipidekből) és zsírokhoz kapcsolódni képes fehérje részekből (apolipoprotein) épülnek fel.

Bővebben
Ki örökli a weboldalt?
2013. október 07. hétfő, 13:52

Ki örökli a weboldalt?


Az internet elterjedésével egyre gyakrabban felmerül a kérdés: kié lesz a weboldal a tulajdonos elhalálozása esetén, hiszen főleg vállalkozásoknál jelentős értékről lehet szó.

Bővebben
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)