Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2017)

Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2017)

2024. május 23., csütörtök | Ma: Dezső (HU), Želmíra (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2017)
Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2017) 2017. április 21. péntek, 15:51
Megjelent a TERRA Hírújság áprilisi száma (2017)

   A hónap első hetében kézbesített havilap fő témája az ünnep. Magyar Béla andódi hittanár és kántor írása, a gyermekoldal locsolóversei és több közösségi rendezvény programja kapcsolatos vele.

   A vidék farsangi és márciusi eseményeiről az újság diószegi, kajali, hidaskürti, zsigárdi, nagyfödémesi, negyedi, felsőszeli, kismácsédi és nemeskosúti tudósítói számolnak be.

   Folytatódik Friedrich Klára rovásíráskutató sorozata, ezúttal a besztercebányai biblia ábécéjéről tudhatunk meg többet. Mgr. Kőrösi Ildikó jogász az eladósodott személyek védelméről, MUDr. Czellárik Mária belgyógyász pedig a Glikémiás index címmel közöl írást a Tanácsadó rovatban.

   Az újság beszámol a Kodály-emlékév galántai megnyitóján rendezett emlékhangversenyről és koszorúzásokról. Közli a Tompa Mihály Vers és Prózamondó Verseny járási és területi győzteseinek, valamint az esztrádcsoportok területi seregszemléje díjazottjainak névsorát.

   A havilap közli az országos műveltségi vetélkedő, a húsvéti múzeumi rendezvény programját, valamint a Csillagoknak teremtője elnevezésű országos népdalverseny felhívását is.

   Törvénytárunk a köz szolgálatában címmel annak összeállítója, szerkesztője, Őry Péter számol be a honlap szerepéről.

   A peredi családi délutánról és a deáki iskola nyitott napjáról az intézmények igazgatói írnak.

   A történelmi Pozsony vármegye templomai című könyv ismertetőjét, valamint Fischer Erzsébet peredi selyem- és üvegfestő hitvallását is megtaláljuk az újságban.

   Szabó Éva, a Főzőcske rovat vezetője csirkemellből készült ételek receptjeit teszi közzé.


   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a archivum.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a archivum.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)