Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Jakubecz Márta: Cincogi és cimborái

Jakubecz Márta: Cincogi és cimborái

2024. április 27., szombat | Ma: Zita (HU), Jaroslav (SK)
Könyvajánló Vissza
Címlap > Könyvajánló > Jakubecz Márta: Cincogi és cimborái
Jakubecz Márta: Cincogi és cimborái 2017. április 03. hétfő, 14:03
Jakubecz Márta: Cincogi és cimborái

   Az anyaországban is hódító útjára indult a szerző mesekönyve: a Korda Kiadónál Kecskeméten karácsony előtt jelent meg a trilógia első két részének átdolgozott kiadása Fekete Hajnal illusztrációival, a fenti címmel és találó alcímmel. A könyv szerkesztője Somfai Boglárka, s Magyarországon már forgalmazzák is a mesét. Ez az író nyolcadik könyve.

   A szerző eme új kötete két részből áll: A jóság felfedezése és Örömnapok.

   Az állatmese főhőse Cincogi, a különös, kíváncsi, az emberek nyelvét is értő szeleburdi kisegér, aki az első részben felfedezőutakra jár. Éppen olyan huncut, mint az embergyerekek. Az ő világukat megismerve rádöbben, hogy jónak lenni érdemes. Az erdei iskolában, melyet a templomban lakó bölcs hangyával nyitnak, megismertetik az apró erdei állatokat a legfontosabb tudnivalókkal. Iskolájukban a különféle tantárgyak mellett hittan is van. A jólelkű, barátságos kisegér mindenkit bátran megszólít, mindenhová ügyesen bejut: körülnéz, kérdez, tanul, megfigyel, mint egy érdeklődő, befogadó és az élet értelmét őszintén kereső gyermek.

   Az „Örömnapok” rész a legszebb ünnepeket és időszakokat viszi közelebb a gyermekekhez az állattörténeteken keresztül. Az örömnapokat adventtől adventig építi fel a mesekönyv, ilyen a karácsony, a húsvét, továbbá az egyes időszakok, mint a farsang, a húsvéti szent három nap stb.

   A cselekmény nagyrészt az erdőben, a templomban, a plébánián és Cincogi otthonában, Cin-Cin mama egérlakásában játszódik. A történetből nem maradhatott ki Cinka, az egérfiú igaz szerelme, akivel Cincogi sok örömöt él át. László atya, a falu közkedvelt plébánosa télvíz idejére a plébánia raktárába fogadja be kis kedvenceit (no persze azért Cincogi kérésének a nagyobb méretű erdei állatokat illetően nem enged, nekik az erdőben kell télen maradniuk). A pap jóságát és tevékenységét látván az állatkák nagyon megváltoznak. Sokféle templomi szertartásba betekintést nyernek, amilyen például a keresztelő vagy az esküvő.

   Ez a vallásos mesekönyv a gyermekek számára szórakoztató, egyben pedig tanítómeseként szolgáló – hittani ismereteket tartalmazó - történet.

   A mesekönyv rámutat az Isten teremtette természet szépségére és harmóniájára, az ezeréves keresztény ünnepek, a templomi szertartások erejére, a hit felemelő voltára. Az állatkák az emberek világát szemlélvén rádöbbennek arra, hogy legfontosabb érték az életben a szeretet és a jóság.

   A szerző a Felvidéken már sikert aratott e mesével, s most – hogy Magyarországon is napvilágot látott a mesetrilógia első két része egy kötetben - remélhetőleg az anyaországi kisgyermekek tetszését is elnyeri.

   A meseköny új kiadása a szerzőnél is megrendelhető dedikálva az alábbi telefonszámon:0907876074 vagy a jakubeczm@gmail.com címen. (Ára: 7 euró)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)