Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Hírek

Hírek

2024. április 18., csütörtök | Ma: Andrea (HU), Valér (SK)
Hírek Vissza
Címlap > Hírek
„Gyermekhét“ a feketenyéki óvodában
2013. október 05. szombat, 11:37

„Gyermekhét“ a feketenyéki óvodában


Minden évben sokat készülünk a gyermeknapra. Idén színesebb programmal, több játékkal és tartalmasabb foglalkozásokkal szerettünk volna kedveskedni az ovisoknak. Ez adta az ötletet a GYERMEKHÉT megvalósításához. Választásunk június első hetére esett, és a következő programmal valósult meg:

Bővebben
A Csiperó hálójában
2013. október 05. szombat, 11:34

A Csiperó hálójában


Az Európa Jövője Egyesület 1990 szeptemberében azzal a céllal alakult, hogy a kecskeméti gyerekeket megismerteti Európa gyermekeivel a gyermektalálkozók során. Az alapötlet egyszerű volt, a kontinens országaiból gyermekeket hívnak meg, akiket kecskeméti iskolák látnak vendégül.

Bővebben
Vága történelmi fotókon
2013. október 05. szombat, 11:27

Vága történelmi fotókon


Községünk a Kisalföld északi határán, a Vág folyó jobb partján terül el. A zobori apátság birtokainak a 12. század elejéről származó, rekonstruált rajzán a Vág folyót Wag-ként írták, Vága települést Vaga-ként, Nemeskajalt Quayol-ként, Sopornyit pedig Supurni-ként írták az 1113-ból származó oklevélen.

Bővebben
Érdekesség Deáki múltjából...
2013. október 05. szombat, 11:23

Érdekesség Deáki múltjából...


Deáki történelmével kapcsolatban több érdekes forrás maradt eddig ismeretlen. Az egyik ilyen a deáki plébánián vezetett Protokollae domesticae, amit magyarra talán legtalálóbban „ Házi bejegyzések könyvének“ nevezhetünk. A könyvet a deáki plébánosok vezették 1847-től 1899-ig. A bejegyzések szinvonala persze nagyban függött az egyes plébánosok közlési szándékától.

Bővebben
Csák Máté (1260-1321)
2013. október 05. szombat, 11:20

Csák Máté (1260-1321)


A nagyhatalmú főúr a Csák nemzetségből származott, melynek ősi birtokai a Vérte-hegység területén voltak. A nemzetség őse Szabolcs nagyvezér volt, aki több krónikában a hét vezér egyike, Árpádot követte a nagyvezérségben.

Bővebben
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)