Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Hírek

Hírek

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Hírek Vissza
Címlap > Hírek
Kertészkedés Februárban
2013. október 05. szombat, 15:48

Kertészkedés Februárban


Tegyünk ellenőrző körutat a kertben. Némely gyom (pl. egyéves perje) már irtható. A pázsitból a mohát drogériában kapható vasszulfáttal irtsuk ki. Öntözőkannában 10 liter vízben 50-80 g-ot feloldunk, és az oldatunkkal kb. 10 m2 gyepfelületet beöntözünk.

Bővebben
Hogyan bánjunk a hagymával
2013. október 05. szombat, 15:44

Hogyan bánjunk a hagymával


A magyar konyha elképzelhetetlen hagyma nélkül. De amennyi az örömünk, sokszor annyi a bosszúságunk is átható szaga miatt. Hogyan bánjunk vele?

Bővebben
Egy sportág, amely még nem olimpiai
2013. október 05. szombat, 15:32

Egy sportág, amely még nem olimpiai


Elsősorban a jó vezetésnek és a kitűnő edzőknek köszönhető, hogy éppen a búvársport, és annak egy különleges attraktív ága, az uszonyos úszás honosodott meg Vágsellyén.

Bővebben
Cogito ergo sum
2013. október 05. szombat, 15:25

Cogito ergo sum


Az újkori racionalista filozófia megalapítójának, René Descartesnek (1596-1650) a köztudatban elterjedt tézisét -"gondolkodom, tehát vagyok" - kölcsönöztem fejtegetéseim alapgondolataként felhasználandó.

Bővebben
Gágyor József: Még a lélek is reszket az emberben Gágyor József: Még a lélek is reszket az emberben
2013. október 05. szombat, 11:41

Gágyor József: Még a lélek is reszket az emberben


Gágyor József, pedagógus, helytörténész egy a hontalanság éveiben íródott levél alapján töprengett el azon, hogy milyen lelki állapotok is uralkodhattak Tallós lakossága szellemében.

Bővebben
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)