Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
XXV. Farkasdi Őszi Vásár - IFIs szemmel

XXV. Farkasdi Őszi Vásár - IFIs szemmel

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > XXV. Farkasdi Őszi Vásár - IFIs szemmel
XXV. Farkasdi Őszi Vásár - IFIs szemmel 2015. november 24. kedd, 14:12
XXV. Farkasdi Őszi Vásár - IFIs szemmel

   Farkasd község legnagyobb, legszínvonalasabb rendezvénye a minden év októberében megrendezésre kerülő Őszi Vásár. Idén immár huszonötödik alkalommal sikerült falunknak megszervezni ezt a mindenki által kedvelt eseményt. Az évek során mindig bővült a programfelhozatal, és egyre inkább kezd hasonlítani a más községekben rendezett ún. falunapokhoz.  Míg régebben csak a vásárlásé volt a főszerep, ma már rengeteg más program is várja a kilátogatókat, melyeken aktívan részt is vehetnek.

   A vásárt hagyományosan a szombat reggeli felvonulás nyitja meg. Ekkor falunk polgármestere és a képviselők, ill. a szomszédos- és testvérfalvakból érkezett küldöttségek együtt vonulnak be mazsorettek kíséretében a vásár központjába, ahol a megnyitó beszédek és az alapiskolások műsora zajlik. Csatlakoznak hozzájuk a szüreti felvonulás résztvevői is, akik az IFI klub tagjai, valamint az alapiskola kilencedikes lányai.

   Az IFI csapata már reggeltől lovaskocsin járja a falu utcáit, nótákat, népdalokat énekelve, és buzdítja a falu lakosságát, hogy jöjjenek a vásárba. Az otthon tartózkodó lakosok  a házuk előtt várják, mikor gördül be az ő utcájukba a lovaskocsi. Néhányan borral is kedveskednek. A felvonulás a vásár központjában ér véget, innentől az alapiskola diákjaié a főszerep. Általában az alsótagozatosok lépnek fel népi összeállításokkal.

   A délelőtt folyamán horgászverseny és halászléfőző-verseny is zajlik az Öreg Vág partján, a helyi Horgászegyesület szervezésében. Délután pedig (idén első alkalommal) sor került a helyi Önkéntes Tűzoltószervezet által rendezett Retro Tűzoltóversenyre, ahol a helyi csapaton kívül még négy község (köztük Polgárdi) képviseltette magát. Reméljük, ez a rendezvény is hagyományt teremt falunkban. A közösségi házban az egész hétvége alatt megtekinthető volt a nagybánhegyesi értéktár, Fuska Nikoletta fotói, Balogh Wood Lajos fából készült alkotásai, Horváth Brió Péter festményei és rajzai, valamint az alapiskola tanulóinak rajzkiállítása. A kiállítást Anda Dávid nyitotta meg énekkel és gitárjátékával.

   Természetesen szombat estére is akadt program bőven. A borudvarban Dóka Zsuzsanna és Bősi Szabó László nótákat énekeltek, a nagyszínpadon pedig az On the Road együttes és a FREES zenekar lépett fel, az est sztárvendége pedig Peter Srámek volt. Az Ifi klub által a kultúrházban megrendezett Retro party is remekül sikerült, itt DJ Harrys szolgáltatta a talpalávalót. Hosszú idő után újra sztárvendéget is köszönthettünk, mégpedig az Animal Cannibalst. Reggelig tartott a mulatozás.

   Vasárnap délelőtt ökumenikus istentisztelet és koszorúzás volt az I. és II. világháború áldozatainak emlékműveinél. Felléptek az alapiskola felső tagozatos tanulói is. A szervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg, egész hétvégén ugrálóvár és bohóc szórakoztatta őket. Délután fellépett a EMINENT együttes,  a vásárt pedig egy fergeteges Zoltán Erika koncert zárta.

   Ezúton szeretném megköszönni az Ifisek igyekezetét, munkáját, és remélem, még nagyon-nagyon sok vásár megvalósításában tudunk segíteni.

Bódi Vivien,
az IFI klub elnöke

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)