Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Vöröskő és vörösbor

Vöröskő és vörösbor

2024. május 06., hétfő | Ma: Ivett (HU), Hermína (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Vöröskő és vörösbor
Vöröskő és vörösbor 2014. június 12. csütörtök, 12:41
Vöröskő és vörösbor

   Áprilisban sem unatkoztak a szépkorúak! A Megbecsültek Társaságának köszönhetően ebben a hónapban Vöröskőre látogathattak, ahol a felkészült idegenvezetőnek köszönhetően megismerhették az ismert vár történetét, gyönyörködhettek a festői tájban. Úgy érezték magukat, akár a mesében. Nem csoda, hiszen a vár termeiben és udvarán rengeteg mese- és kalandfilmet forgattak. Szlovákia egyik legszebb váraként tartják számon. 

   A várlátogatást követően a friss élményekkel gazdagodott csapatot egy négycsillagos szálloda étterme várta többfogásos ínycsiklandozó ebéddel. Alkalom adódott rá, hogy a helyi bortermelők ízletes nedűjét is megkóstolják. Finom vörös- és fehérborok kerültek az asztalokra, aminek köszönhetően tovább oldódott a hangulat.

   Ebéd után a kirándulók megnézhették a modori Majolika-múzeumot. Itt szebbnél-szebb kézzel készített és festett kerámia-remekműveket csodálhattak meg. Utána egy kis barangolás következett Modor régi utcáin.

   A kirándulás végére kellemesen elfáradva tért haza a csapat a kényelmes, modern autóbusszal. Új barátságok szövődtek, ugyanakkor rég nem látott barátok találkoztak. A Megbecsültek Társasága ismét bizonyította közösségépítő erejét.

   „A jól megszervezett programoknak köszönhetően egyre többen csatlakoznak a Megbecsültek Társaságához. Éppen ezért további programokkal kívánunk kedveskedni tagjainknak. Az elkövetkező hetekben színházlátogatást tervezünk, valamint fürdőzést a Lipóti Fürdőben.”-tudtuk meg Forró Krisztiántól, a Megbecsültek Társaságának elnökétől.

   Bővebb információkat a társaság működéséről és programjairól következő telefonszámokon lehet kapni: 0917 990 593, 0917 629 216, valamint a Megbecsültek Társaságának facebook-oldalán.

-odor-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)