Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Vértanúinkra emlékeztünk, Vízkelet

Vértanúinkra emlékeztünk, Vízkelet

2024. május 07., kedd | Ma: Gizella (HU), Monika (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Vértanúinkra emlékeztünk, Vízkelet
Vértanúinkra emlékeztünk, Vízkelet 2015. november 16. hétfő, 13:39
Vértanúinkra emlékeztünk

   Október 6-án, a magyar nemzet gyásznapján, Vízkeleten is megemlékeztünk az Aradon 166 évvel ezelőtt kivégzett honvédtisztekről, a 13 vértanúról.

   A megemlékezés a Szent Anna templomban hálaadó szentmisével kezdődött, melyet főtisztelendő Szlávik Antal plébános úr tartott, aki a szentmise keretében idén Schweidel József életútjával és a kivégzése előtti utolsó gondolataival ismertetett meg bennünket.

   A szentmise után átvonultunk a kopjafához, ahol a koszorúzási ünnepségre került sor. Az előző évekhez hasonlóan jelen volt községünk polgármestere, Nagy Pál, a képviselő-testület tagjai, valamint a Csemadok, az MKP, az alapiskola képviselői és a Harmónia női éneklőcsoport.

   Jelenlétével megtisztelt bennünket Agócs Gergely, az MKP galántai járási elnökségének küldötte, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta mártírjaink szellemi hagyatékának fontosságát.

   Halász Király Mária szavalatát követően Pék Éva Csemadok elnök ünneppel kapcsolatos gondolait hallgattuk meg. Ezután elhelyeztük a megemlékezés koszorúit és a mécseseket a kopjafánál. Az ünnepi megemlékezés nemzeti imádságunk, a Himnusz eléneklésével ért véget.

Galambos Magdaléna

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)