Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Vágsellyei volt iparisták találkozója

Vágsellyei volt iparisták találkozója

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Vágsellyei volt iparisták találkozója
Vágsellyei volt iparisták találkozója 2017. január 25. szerda, 12:50
Vágsellyei volt iparisták találkozója

   A Kassai Magyar Iparisták Vágsellyei Klubja 2016. december 14 - én második alkalommal szervezte meg az ünnepélyes találkozóját.

   A szervezők nevében Soltó György üdvözölte a megjelent iparistákat, akik Vágsellye, Galánta, Zsigárd, Hosszúfalu, Királyfa, Felsőszeli településekről érkeztek. Külön üdvözölte Farkas Antalt, a párkányi klub elnökét.

   A vágsellyei klubot 2012. december 13 - án hat volt iparista alapította. S mert minden kezdet nehéz, így volt ez vágsellyei klubbal is. Hol, melyik napon, hány órakor találkozzunk rendszeresen? A mostani ünnepi összejövetelre 20-an jöttek el, ők rendszeresen járnak a klubtalálkozókra, melyek minden hónap utolsó szerdáján, a Feketeházy János Magyar Házban vannak, 16,00 órai kezdettel. /Murgas utca 9./

   Egy kis statisztika a klubról: eddig 43 alkalommal találkoztunk, kezdetben 5 -10 tag, az utolsó fél évben már12 - 18 iparista jött el egy-egy összejövetelre. Legtöbben, 73- an, a februári találkozón voltunk, Albert Sándor - kassai iparista, tanár, igazgató és a komáromi Selye János Egyetem egyik alapítója és volt rektora – könyvbemutatóján.

   Az ünnepi találkozó résztvevői közül a legfiatalabb 1968-ban, a legidősebb 1957-ben érettségizett. Az eltel négy év alatt fokozatosan baráti kapcsolatok alakultak ki az egyes iparista klubok között. A párkányi klub a legaktívabb, Farkas Antal, a klub elnöke már most invitálta a jelenlévőket a 2017 évi hagyományos gulyáspartira. Megemlítette, hogy a párkányiaknak nem sikerült beszervezniük a komáromi iparistákat, ahogy nekünk itt, Vágsellyén.

   Botka Ferenc, a CsemadokVágsellyei Alapszervezetének elnöke szintén üdvözölte az iparista családot. Kifejezte jókívánságait a közelgő ünnepek alkalmából és örült, hogy az iparisták a Magyar Házat választották találkozásaik színhelyéül.

   Az ünnepi iparista találkozó délután 16 órakor kezdődött és este fél tízig tartott jó hangulatban. A zenét Császár Pál biztosította. A társaság a Csemadok idei olaszrizlingjét kóstolta, közben megtekinthette a szervezet karácsonyi könyvbemutatóját, könyvárusítását.

   Az iparisták abban a reményben búcsúztak, hogy jövőre az  öt éves ünnepi találkozón újra találkoznak, és hogy azon az összejövetelen mégtöbb iparista jelenik majd meg.

Hajrá iparisták!    

Soltó György

Kérjük azokat az iparistákat, akik a klub találkozóin részt szeretnének venni, akár Kassán vagy Komáromban érettségiztek, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken:

  • Ing. Szeles István - 0908 700 810
  • Ing. Kardos László - 0908 950 531
  • Popluhár Péter - 0908 629 955, e-mail: ppopluhar@salamon.sk 
  • Soltó György - 0908 958 854
Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)