Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Vágfarkasdi nyári csoda

Vágfarkasdi nyári csoda

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Vágfarkasdi nyári csoda
Vágfarkasdi nyári csoda 2013. október 20. vasárnap, 14:51
Vágfarkasdi nyári csoda

   Ezen a nyáron is részesei lehettünk a Csodának! Lehetne-e a „csodánál“ jobb kifejezést találni arra, amikor száz gyermek magasra emelt kezekkel, harsogó énekkel áldja, dicséri Istent a templomban? Úgy gondolom, aki ott volt, jelen volt, maga is ennek a csodának a bűvkörébe került és hatása alatt van mind a mai napig!

   2013. augusztus 13-18. között második ízben rendezte meg a Vágfarkasdi Református Egyház a Községi Hivatal támogatásával vakációs bibliahetét gyermekeinek. A tábor keddtől szombatig minden nap 10 órától 16 óráig foglalkoztatta a résztvevőket, vasárnap pedig egy ünnepi istentisztelettel zárult a református gyülekezet közösségében. A táborozó gyermekek a bibliahét folyamán egy nagy időutazáson vettek részt. A templomban felállított „időutazógép” segítségével visszatérhettek a múltba, ahol különböző bibliai történetek jelenvalóságába toppantak. Az utazások során a bibliai történetekből sok tanulságot vonhattak le saját életükre nézve. Megtanulták, hogy Istennek mindig engedelmeskedni kell, mert az engedetlenséggel másokat is veszélybe sodorhatunk, de ha hallgatunk Isten szavára, csodálatos dolgokat vihetünk véghez. Szívükbe zárták, hogy becsületesen kell élni, így lehetünk csak boldogok. Magát Istent is megláthatjuk, ha szívünket tisztán tudjuk tartani. Megjegyezték, hogy meg kell bocsátani. Nem egyszer, nem kétszer, de még hetvenszer hétszer is, ha bármilyen sérelem ér is bennünket, hiszen Isten ennél sokkal több bűnt, adósságot elengedett nekünk. De ha mégis szomorúság töltené el a lelkünket, a táborozó gyermekek már tudják, minden könnyünket felfogja, felszárítja a mindig mellettünk álló feltámadott Úr Jézus, aki megszerezte a számunkra a mennyországot, hogy igazán boldognak tudhasson bennünket, megváltott gyermekeit. A mennyországba egy kis bepillantást is kaptak a gyermekek az utolsó napon egy árnyjáték segítségével. A tanulságokon kívül a gyermekek sok emléktárgyat is hazavittek a táborból, amelyeket saját maguk készítettek el a kézműves foglalkozásokon. Mindezeken kívül jutott idő a játékra, versenyekre, focira, métára, kincskeresésre, még egy vízipisztoly-csatára is! A táboron mintegy száz gyermek vett részt reformátusok, katolikus egyaránt, és külön örömünkre szolgált az is, hogy a gyermektáborban egy népes ifjúsági csoport is képviseltette magát.

   Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik fáradságos munkával hozzájárultak ennek a csodálatos tábornak a megszervezéséhez és kivitelezéséhez! Köszönjük annak a mintegy 20 felnőttnek a szolgálatát, akik naponta ebédet készítettek és szolgáltak fel a gyermekeknek. Köszönjük annak a 14 fiatalnak a többhetes munkáját, akik szervezőkként és csoportvezetőkként szolgáltak a gyermekek között! Külön köszönet a nem farkasdi fiatalok segítségéért! Köszönjük 3 fiatal sportemberünknek, hogy a délutáni sportjátékokat megszervezték a gyermekek számára! Hálásak vagyunk a sok adományért: zöldségért, gyümölcsért, jégkrémekért, jégkásáért, a Szt. István napi tortáért, a zsigárdi alpolgármesternek a nagy mennyiségű húsért, ezenfelül minden támogatásért és imádságért! Isten áldja meg minden segítő, adakozó testvérünket!

   Úgy érzem, ami a református templomban és annak udvarán ezalatt a tábor alatt megvalósult, az maga volt egy falatka mennyország, ahol felnőttek, fiatalok, gyerekek egy nagy családként gyűltek össze Isten köré és tölthettek el Vele és egymással egy boldog hetet. Istennek legyen hála, hogy mindezt nekünk megélnünk engedte!

Erdélyi Anita, vágfarkasdi református lelkésznő

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)