Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Vágai Falunapok

Vágai Falunapok

2024. május 08., szerda | Ma: Mihály (HU), Ingrida (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Vágai Falunapok
Vágai Falunapok 2013. október 20. vasárnap, 15:08
Vágai Falunapok

Szalay Ferdinánd polgármesterrel beszélgettünk az augusztus 17-18-án megrendezett falunapok kapcsán

   Úgy tudom, a Vágai Falunapok szervezőinek a kezdetektől fogva az az elvük, hogy a rendezvénysorozat a helyieké, a lakosoké, és nem a környék, a nagy nyilvánosság ünnepe.

- Igen, ez így van, már 14 éve. De természetesen szívesen fogadjuk testvértelepüléseink küldöttségeit, a régi vágaiakat és minden közösségünkért tenni akaró jóbarátot, ismerőst.

   Augusztusban Kaposmérő és Győrszemere testvérfalvak küldöttségeit fogadtunk, akik az egyes rendezvényekbe is aktívan bekapcsolódtak. Így a gulyásfőzőversenybe is, ahol 17 csapat indult. Hat díjat osztottunk ki, az első három helyezetten kívül egy-egy csapat nyerte a kreativitás díját és az MKP járási küldötteinek díját, amelyet Berényi József országos- és Forró Krisztián járási MKP elnökök ajánlottak fel. A szombati eseménysorozat utcabállal fejeződött be.

   Néhány résztvevőtől dicséretképpen úgy hallottam, hogy más településektől eltérően a falunapok Vágán nemcsak a szórakozásról, a kikapcsolódásról szólnak, hanem ünnepélyes, méltóságteljes jellegük is van.

- Vasárnap ünnepi szentmisével kezdődött a nap, majd a Hősök szobrát koszorúztuk meg, ahol Berényi József, az MKP elnöke mondott beszédet. A kultúrműsorban pedig helyi és magyarországi csoportok szerepeltek. Fontos programja volt rendezvényünknek az a kerekasztal-beszélgetés, amelyen a testvértelepülések küldöttjeivel beszélgettünk el az együttműködés további lehetőségeiről, a vállalkozók, vállalkozások közötti kapcsolatok fejlesztéséről és más, számunkra fontos kérdésekről.

A falunapok legnagyobb rendezvényére, a kultúrműsorra a futballstadionban került sor, amely teljesen megtelt.

- A jó idő, az együttlét, a szórakozás igénye és az színvonalas műsor a fél falut idecsalogatta, több mint ezer ember jött el. Ekkor fogadtuk Bugár Bélát, a Most-Híd párt elnökét is, akivel szűk körben beszélgettünk el, aktuális témákról. A késő esti tüzijáték tette még emlékezetesebbé az idei falunapokat. Aki itt volt, aki részt vett ünnepségünkön, reméljük jól érezte magát! Reméljük faluközösségünk tovább erősödött, együvétartozásunkat sokan tudatosították!

(szf)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)