Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
V. MASZAT-TÁBOR, Nagymácséd

V. MASZAT-TÁBOR, Nagymácséd

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > V. MASZAT-TÁBOR, Nagymácséd
V. MASZAT-TÁBOR, Nagymácséd 2016. szeptember 05. hétfő, 16:26
V. MASZAT-TÁBOR, Nagymácséd

   A nagymácsédi PRO MACHED Polgári Társulás szervezésében az idei nyári szünetben immár jubileumi 5. alkalommal került sor a MASZAT-TÁBOR megrendezésére, 5-10 éves kalandvágyó gyerekek számára.

   Az idén folytattuk a világ körüli kalandos utunkat, melyen tavaly indultunk el.

   Gazdag és tartalmas egész hetes műsor várta a több mint 50 gyermeket. Volt vetélkedő, vízicsata, viking-harc, ugrálóvár, akadálypálya, kerékpártúra, hastánc, sok-sok kézműves foglalkozás, csodás hajfonatok készültek, volt szalonna-sütögetés, számháború és rengeteg szórakoztató csapatjáték. Még a török basa is ellátogatott hozzánk. Megtudtuk, milyen az élet más európai országokban, megtanultunk egyet s mást más kultúrákról, idegen népek legendáiról. Az iskoláskorúak a falunkban vendégeskedő fiatal amerikai lektor segítségével eleveníthették fel angol tudásukat, valamint tökéletesíthették kiejtéseket nap mint nap játékos foglalkozások keretén belül. Az utolsó nap egy egésznapos kiránduláson vettünk részt, a szomszédos Ausztriába látogattunk el, hogy megcsodáljuk Schönbrunn kastélyát, ahol annak idején Sissi királyné is sokat tartózkodott. A kastélyparkban található hatalmas állatkertben mindenki megtalálta a maga kedvencét.

   A pici jövőbeli táborozókról sem feledkeztünk meg, akik az idén még csak az anyukájuk kíséretében látogattak el hozzánk. Hála Cséfalvay Ivettnek, a kis lurkók nagyon jó szórakoztak a Ringató foglalkozáson.

   A PRO MACHED Polgári Társulás nevében ezúton is szeretném megköszönni a MASZAT-TÁBOR megvalósításához nyújtott önzetlen segítséget és a példaértékű lelkesedést a következő anyukáknak: Bognár Ivettnek, Gál Melusnak, Duba Katinak, Papp Klaudiának, Putera Krisztinának és Velebný Klárának, valamint a fiatal csoportvezetőknek is. Az anyagi támogatásért köszönet Nagyszombat Megyének, a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, a finom tízóraikért az anyukáknak, valamint a McFood, Kft.-nek.  Hála még Narancsík igazgató nőnek és a polgármester úrnak, akik a rendelkezésünkre bocsátották a tornatermet.

   Hisszük, aki eljött, jól szórakozott és remekül érezte magát. Igyekezni fogunk, hogy jövőre is meg tudjuk rendezni a tábort, ezzel is segítve a szülőket abban, hogy gyermekeiknek tartalmasabbá tegyék a pihenés napjait, és újult erővel tudjanak nekirugaszkodni a tanévnek.

Fodor Szilvia

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)