Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Ünnepi tagsági évzáró ülés Hidaskürtön

Ünnepi tagsági évzáró ülés Hidaskürtön

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Ünnepi tagsági évzáró ülés Hidaskürtön
Ünnepi tagsági évzáró ülés Hidaskürtön 2015. január 23. péntek, 07:45
Ünnepi tagsági évzáró ülés Hidaskürtön

   A Csemadok Hidaskürti Alapszervezete 2014. december 28-án ünnepi évzáró tagsági ülést tartott a helyi kultúrházban. A 2014-es év kiértékelése mellett megünnepeltük a Csemadok megalakulásának 65. évfordulóját. A jeles évforduló alkalmából munkájuk elismeréséül emléklapot adományoztunk Farkas Miklósnak és Galambos Zoltánnak, akik alapszervezetünk legaktívabb tagjai még ma is, Varga Istvánnak, a magyarnóta énekesek „Őszirózsa“ elnevezésű országos versenyén elért teljesítményéért /Aranykoszorús minősítés/, valamint Burián Anikó, Cinege Vera, Molnár Erzsébet és Kaprinai Júlia vezetőségi tagoknak.

   A 2014-es évben az alapszervezetünk az előző évben jóváhagyott munkaterv alapján tevékenykedett.

   Február 8-án a Komáromi Jókai Színházba látogattunk, ahol Huszka Jenő „Lili bárónő“ című operettjét néztük meg. Március 14-én koszorúzással egybekötött emlékműsorral emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc és forradalom hőseire. A helyi alapiskola és óvoda tanulóinak színvonalas műsora után koszorúzási ünnepséget tartottunk Széchényi István mellszobránál. A megemlékezés koszorúját a helyi CSEMADOK alapszervezete mellett a községi önkormányzat, a helyi alapiskola és óvoda, az MKP és a MOST-Híd küldöttei, valamint a helyi magán szakközépiskola alapítója és diákjai helyezték el.Április 30-án májusfát állítottunk a TURUL csárda melletti parkban.

   Május 31-én a községi hivatallal közösen szerveztük meg a hidaskürti gyökerekkel rendelkező fiatal rendező, Vladislava Plančíková filmjének bemutatóját. A „Felvidék - Horná Zem“ címmel bemutatott film több család történetén keresztül mutatja a 2. világháború utáni lakosságcsere folyamatát. Augusztus 2-án és 3-án kétnapos kirándulást szerveztünk. Az első nap a Fertődi kastélyt néztük meg majd Sopronba látogattunk, ahol városnéző kisvonattal a város nevezetességeit néztük meg. Másnap Bükfürdőre látogattunk, ahol egész napon át élvezhettük az ottani fürdővíz gyógyhatását.

   Október 25-én hagyományos falusi disznóölést rendeztünk a helyi kultúrház udvarán. Disznótoros vacsoránkra nagyon sokan eljöttek, és a megterített asztalok mellett késő estig szórakoztak, harmonikaszó mellett nótázgattak.

   Évzáró tagsági ülésünkön elfogadtuk a 2015-ös évre szóló munkatervünket. A már megszokott és sikeresnek mondható rendezvényeink mellett, 2015-ben a 2. világháborúban elesett hősök emlékművét is szeretnénk megkoszorúzni.

Szabó Dénes,
a helyi alapszervezet elnöke

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)