Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Újabb változások az óvodákban

Újabb változások az óvodákban

2024. április 18., csütörtök | Ma: Andrea (HU), Valér (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Újabb változások az óvodákban
Újabb változások az óvodákban 2015. október 27. kedd, 13:27
Újabb változások az óvodákban

   Iskolarendszerünk tartalmi reformja a diószegi óvodát is érinti. Még 2008 nyarán született iskolaprogramunk, amely mostanáig irányt adott mindennapi oktató-nevelő munkánkban. Nem telt el sok idő és 2015-ben a minisztérium által jóváhagyott állami program alapján egy új iskolaprogram kidolgozására került sor. Óvodánkban a Táncolók Vidám Háza 2015 elnevezésű nevelési programot dolgoztuk ki, amely a gyermekek sokoldalú képességeinek és készségeinek fejlesztését biztosítja. E dokumentumban írottak a pedagógiai elvek betartásával garantálja intézményünk céljainak, eredményeinek elérését.

   Gyermekközpontú, játéktevékenységű programunkban hangsúlyt fektetünk óvodánk küldetésére, kitűzött céljaink elérésére a következő fejlesztési területek segítségével: Nyelv és kommunikáció, Matematika és játék az információkkal, Ember és természet, Ember és társadalom, Ember és a munka világ, Művészet és kultúra, Egészség és mozgás.

   E program egészét átszövi munkánk fő irányzata: néphagyományaink ápolása. Óvodánk nevelőmunkájának alappillérei: a kognitív, perceptuális, motorikus, szociális, érzelmi, etikai nevelés. Mindezek, mint fontos fejlesztési területek, jelen vannak táncjátékainkban, legyen az néptánc, modern ritmikus tánc, zenés mozgásos és relaxációs gyakorlatok. Gyermekeink mindezt nagyon szeretik, és az óvoda erre naponta lehetőséget biztosít.  De továbbra sem fognak hiányozni a már megszokott alkotóműhelyek a szülőkkel, nyílt napok, beiratkozási programok, jeles napok ünnepségei, fellépések vagy a ballagás.

   Reméljük, hogy az új program teljesítése - ahogy eddigi sokoldalú nevelő-oktató munkánk tapasztalatai és sikerei is - bizonyítani fogja, hogy tevékenységünkkel gyermekeinket szolgáljuk: elégedettséget, örömöt, biztonságérzetet, kényelmet, szociális ösztönzést nyújtunk számukra.


Flaškár Karolina,
az óvodáért felelős igazgatóhelyettes

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)