Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Újabb sikerekre éhesen

Újabb sikerekre éhesen

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Újabb sikerekre éhesen
Újabb sikerekre éhesen 2016. március 24. csütörtök, 14:15
Újabb sikerekre éhesen

   Alsószeliben már több mint nyolc évtizedes hagyománya van a versenyszerű labdarúgásnak. Hozzátartozik a község életéhez ma is a labdarúgás, a bajnoki mérkőzések hangulata, a sikerek öröme, a vereségek üröme, keserűsége. A 2015-ös év a felnőtt csapat számára a sikerek, a szurkolók számára az öröm éve volt. A felnőtt csapat az V. liga déli csoportjának első helyén zárta 2015/16-os bajnokság őszi idényét, innen vág neki a tavaszi pontgyűjtésnek, és reméli mindenki, játékos, szervező, támogató és szurkoló, hogy az első hely az alsószelieké lesz a bajnokság utolsó fordulója után is.

   Mit mond ehhez a sportvezető, a község polgármestere és a tréner?

Mivel jár egy jól működő sportszervezet irányítása és milyenek a jövőbeli elképzelések? 
Válaszol: Škúci Richard – az Alsószeli Sportszervezet elnöke

   Egy falusi, községi sportszervezet, testnevelési egylet sikereinek az alapja három egymással kölcsönösen összefonódó tényező: a vezetőség, a község és a sportolók tevékenysége.  Nálunk ez a hármas egység jól működik, ami meglátszik az eredményeken is. Vezetőségünk már több éve változatlan összetételben dolgozik, kölcsönösen jól ismerjük egymást, mindenki tudja, mi a dolga a tíz hónapon keresztül tartó heti bajnoki fordulók megszervezésében. A község főszponzorként komplex módon gondoskodik a pályáról és az egész sportlétesítményünkről, sőt pénzbeli támogatást is nyújt a szervezeti élethez. Játékosaink mindezt nagyra becsülik és igyekeznek mindent megtenni a sikerekért, falunk jó híréért.  De megkell említeni a többi önzetlen támogatónkat is és a Display Service vállalatot, mely a játékosok utaztatását vállalta és vállalja a következő idényben is. Amíg a vezetőség, a község a szurkolókkal és támogatókkal, és a játékosok együttműködése jó, van lehetőség a fejlődésre, újabb sikerek eléréséhez. Ám a jövő az új generációtól is függ. Sajnos, már a második évben nincs gyermekcsapatunk, és ez gondot okozhat majd a jövőben. Jelen pillanatban a tanuló és az utánpótlás korosztályú csapatokat csak Felsőszelivel közösen tudjuk versenyeztetni. Pozitívum, hogy sikerült a kicsik, a legfiatalabb korosztály számára előkészítőt szerveznünk. Két odaadó, egykori játékosunk, Takács Béla és Prístavok Marian sporttársak vezetik az edzéseket. Reméljük, hogy a 2016/17-es bajnoki idényben már a kicsik is részt vesznek a bajnokságon. Bennük látjuk a mai sikerek folytatóit.

Milyen a község és a sportszervezet közötti együttműködés?
Válaszol: Kovács Lajos – az Alsószeli község polgármestere

   Alsószeli község a sportszervezetünk legnagyobb támogatója. Biztosítja a működés teljes technikai hátterét, és a lehetőségeihez mérten anyagilag is támogatja a szervezetet. Természetes, hogy a sikeres működéshez további támogatókra és önkéntesekre is szükség van, akik nélkül a futballcsapataink nem működnének. Igyekszünk a sportszervezet vezetőségével, támogatóival és focistáinkkal közösen, minden előírt feltételnek megfelelően dolgozni, mely bizony sokszor nagyon nehéz. Szerintem maga a járás és a kerület sem reagál megfelelő mértékben a jelenlegi helyzetre, pl.: a régió demográfiai mutatóira, a kisebb községek anyagi helyzetére, és szinte teljesíthetetlen feltételeket támaszt a versenyben induló egyesületek elé. Ilyen adott feltétel például a kötelező kettő diák vagy ifjúsági csapat működtetése a felnőttek mellett. Ezt a feltételt a kevés gyerek miatt nagyon nehezen tudjuk teljesíteni. Ezért is indítottuk el a tavalyi évben az előkészületi ifjúsági csapatunkat és biztosítottuk számukra az edzési lehetőségeket télen is a sportolásra alkalmassá átalakított kultúrházunkban. A másik ok, hogy a futball jövőjét hosszútávon kell tervezni, és bízunk benne, hogy ezekből a gyerekekből pár éven belül egy ütőképes diák- és felnőtt csapat válik. Azt vallom, hogy fenntartható fejlődés és jó csapat csak ott lehet, ahol a csapat magját saját nevelésű focisták alkotják. És a legvégén engedjék meg, hogy megköszönjem nézőinknek is azt a támogatást, amivel kellőképpen buzdítják a felnőtt csapatunkat, és bizony nagyon sok esetben szinte hazai környezetet teremtenek még idegenben is, illetve a hazai mérkőzésekre több mint kétszázan látogatnak ki.

Hogyan értékeli az őszi szezont és milyen elvárásokkal indul a csapat tavasszal?
Válaszol: Renczés Gábor, a felnőtt csapat vezetőedzője:

   Az alsószeli csapat irányítását 2015 júniusában vettem át. Az első feladatom egyike a védekezésünk stabilizálása volt, ami remekül sikerült, hiszen csak tíz gólt kaptunk tizenöt forduló alatt. A harminchat rúgott gólunk szintén jó teljesítménynek mondható. Az ősz folyamán senki sem tudott legyőzni bennünket füves pályán, az egyetlen vereségünket műfüves talajon szenvedtük el a DAC csapata ellen. A játékosok hozzáállása remek volt a mérkőzéseken, és így az új taktikai elemek rendre sikereket eredményeztek. Jelenleg a téli alapozás időszakában főleg a fizikai állóképesség javításán dolgozunk, mivel az edzőpályánkon másra nincs nagyon lehetőség. A tizennyolc játékosunknak egyébként sincs különösebb gondja a labda kezelésével, a passzokkal és a lövésekkel. A tavaszi szezonban természetesen szeretnénk az első helyen maradni és megnyerni az V. liga déli csoportját. Aki ismer az tudja, hogy mindig a legmagasabb célokban gondolkodom, mert csak így lehet fejlődni.

Szabados László

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)