Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tisztújító konferencia Galántán

Tisztújító konferencia Galántán

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Tisztújító konferencia Galántán
Tisztújító konferencia Galántán 2016. június 22. szerda, 13:29
Tisztújító konferencia Galántán

   Az MKP járási tisztújító konferenciájára május 20-án került sor Galántán.  Az újraválasztott járási elnökkel, Forró Krisztiánnal erről az eseményről beszélgettünk.

Elnök úr, újraválasztásához gratulálunk. Úgy tudjuk, nem volt kihívója az elnöki posztra.  Ez minek köszönhető?

   Valóban nem. Valószínűleg ez egyben az utóbbi években a járásban elvégzett munka pozitív értékelése is. Több új taggal gyarapodtunk, és a választási eredményeket követően is többen lettünk, többnyire a fiatalok soraiból. Amikor első alkalommal választottak meg járási elnöknek, egyik ígéretem az volt, hogy mindent megteszek azért, hogy pártunkhoz egyre több fiatal csatlakozzon. Örülök, hogy ezt az ígéretet is sikerült teljesítenem.

Ez a fiatalítás az újonnan megválasztott elnökségen is meglátszik.

   Így van. Az, hogy a járás az országos eredményekhez képest olyan jól teljesített, az a fiatal jelölteknek is köszönhető, akik nagyon aktívak voltak a kampány idején, és az azt megelőző időszakban is. Örülök, hogy szinte valamennyien bekerültek a járási elnökségbe. A mostani elnökségben négyen - Zupko Tamás, Horváth Éva, Bózsing Katalin és Barczi Zsolt – most vesznek először részt az elnökség munkájában. Persze, az eredményekhez az ismert arcok tapasztalataira is szükség volt. Az ő soraikból is szép számban kerültek be az új elnökségbe – Agócs Gergely, Berényi József, Biró László, Cserkó Margit, Hrbácsek Magdaléna, Klabuzai Andrea, Marsall János, Pék László, Seres Lajos, Takács Attila. Amint az kitűnik, a hölgyek is szép számban képviselve vannak, ezt nagyon fontosnak tartok megemlíteni.

Közeledik június 11., az MKP Országos Kongresszusának időpontja. Milyen eredményre számít?

   A galántai járási konferencia Menyhárt Józsefet jelölte elnöknek. Az elnök személye mellett természetesen nagyon fontos lesz az is, hogy kik lesznek az országos elnökség tagjai. Véleményem szerint az új elnöknek és az elnökségnek nagyon gyorsan fel kell vázolnia egy új  jövőképet. Hová szeretnék eljuttatni a pártot és hogyan. Ehhez pedig partnerekre lesz szüksége.  Az ugyanis látszik, hogy az MKP szavazóbázisa stabil, de az 5%-os parlamenti küszöb átlépéséhez kevés. Természetesen dolgozni fog kelleni.  A választókkal együttműködve mindent meg fog kelleni tenni azért, hogy a Felvidéken élő emberek jobban éljenek, Pozsonytól egészen Ágcsernyőig.

 -szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)