Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tisztelet az időseknek, Farkasd

Tisztelet az időseknek, Farkasd

2024. május 02., csütörtök | Ma: Zsigmond (HU), Žigmunt (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Tisztelet az időseknek, Farkasd
Tisztelet az időseknek, Farkasd 2016. november 25. péntek, 09:01
Tisztelet az időseknek, Farkasd

   Gyönyörű, napsütéses vasárnapra ébredtünk október 16-án. Mintha az égiek is tudták volna, hogy a farkasdi nyugdíjasok ünnepelni készülődnek.

   Október az idősek hónapja. Szerte az országban a fiatalabb korosztály megemlékezik az idősekről, nyugdíjasokról, öregekről, a legújabb elnevezés szerint a - szépkorúakról.

   Mindegy, hogyan nevezzük őket, az a fontos, hogy megkapják a méltó tiszteletet. Az idős ember nagy tudással, tapasztalattal rendelkezik, melynek átadásával segíti a jelent, de nélküle a jövő is szegényebb.

   Az ünnepség október 6-án, vasárnap délután két órakor kezdődött a helyi kultúrházban. A nyugdíjasklub tagjai 120 vendégre terítettek, ugyanis ennyi a bejegyzett farkasdi nyugdíjas.

   Juhász Mária, a klub elnöke üdvözölte az ünnepelteket, vendégeket: Iván Gyula polgármestert, Janka Zajacovát, a szlovák alapiskola igazgatóhelyettesét, és Keresztesi Ildikót, a magyar alapiskola igazgatónőjét.

   Az ünnepi beszédek után az alapiskolák tanulói szép, megható műsorral köszöntötték a nyugdíjasokat. Ezután következett az uzsonna, melyet a községi hivatal szakácsnői készítettek, és a helyi IFI klub tagjai szolgáltak fel, ezzel kedveskedve az időseknek. Az ünnepség záróműsoraként Szabó Ferenc és Mónosi Erzsébet (szintén nyugdíjasok) zenéltek és énekeltek, - ők biztosították a talpalávalót.

   Emlékezetes, szép délutánban volt részük nyugdíjaskorú polgártársainknak.

   Bízunk benne, hogy ez a szép találkozó a jövőben is megrendezésre kerül, és azok is eljönnek, akiknek az idén ez nem sikerült.

Juhász Mária

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)