Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tevékenységünk 2014-ben

Tevékenységünk 2014-ben

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Tevékenységünk 2014-ben
Tevékenységünk 2014-ben 2015. január 23. péntek, 07:55
Tevékenységünk 2014-ben

   A Csemadok Negyedi Alapszervezete a 2014-es évben is hű volt hagyományaihoz. Nagy lelkesedéssel és odaadással készültünk az általunk megrendezendő eseményekre.

   Először a borkóstoló került megrendezésre, immáron XXVI. alkalommal. Az esemény március 1-jén valósult meg, és mint minden évben, most is nagy érdeklődést váltott ki a környékbeli és egyes határon túli borászok körében, hiszen több mint 180 borminta érkezett.  A versenybe fehérbor, vörösbor illetve rosé kategóriában lehetett nevezni. A bormintákat először a szakmai zsűri, majd a kóstolón megjelent közönség is értékelte.  Az élőzenét Mezei Zsolt biztosította. A borok kóstolásához almát, sajtot, töpörtyűt, ásványvizet és kenyeret, vacsorára pedig kávét és pörköltet szolgáltunk fel. A kóstolás után a tomboladíjak kiosztására került sor, amit a kiértékelés követett.

   Az 1848-49-es magyar forradalomról és szabadságharcról március 15-én, a helyi temetőkben emlékeztünk. A katolikus temetőben Pongrácz Ágoston plébános, a református temetőben pedig Izsák Ferenc honvéd síremlékét koszorúztuk meg.

   Március 22-én került megrendezésre hagyományos „Batyusbálunk”, amelyen a Colors zenekar gondoskodott a jó hangulatról. A mulatságra szép számban érkeztek a fiatalok és idősebbek, akik mindannyian nagyon jól érezték magukat.

   A szervezet egyik vezetőségi ülésén többek között szóba került a környezetszennyezés problémája községünkben. Tenni szerettünk volna valami hasznosat ezen a téren is, ezért a Niget Polgári Társulás és az ifjúsági klub tagjaival együttműködve tavaszi nagytakarítást szerveztünk a Vág folyó partján, amelyre április 5-én került sor. Nagy örömünkre a kezdeményezésbe mások is bekapcsolódtak, így 750 kg szemetet sikerült összegyűjtenünk.

   Ősszel hagyományainkat ápolva szüreti felvonulást szerveztünk, melynek hangulata most is sok embert csalogatott az utcára, a szervezők és a felvonulók nagy örömére.

   Decemberi hónap az advent ideje. Ennek apropóján december 14-én a kultúrházban Karácsonyi műsort mutattak be az óvoda és alapiskola tanulói, valamint a Napsugár énekkar. Ezen a napon ünnepeltük a Csemadok Negyedi Alapszervezete megalakulásának 65. évfordulóját is.

-csemadok negyed-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)