Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Termál Sportszervezet, Deáki

Termál Sportszervezet, Deáki

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Termál Sportszervezet, Deáki
Termál Sportszervezet, Deáki 2016. február 09. kedd, 16:12
Termál Sportszervezet, Deáki

   Deáki Község Önkormányzatának döntése értelmében Bukovský Péter polgármesterhelyettes, a kulturális-, sport- és iskolaügyi bizottság tagjaként a sportot felügyeli. A deáki futball jelenlegi állapotáról tőle érdeklődtünk.

   Négy év mélyrepülés után ismét felfelé tart a deáki futball. Köszönhető ez a szervezet vezetőségének, Kovács Vilmosnak, Hudák Jánosnak, Tóth Gyulának és Lippa Andrásnak, akik kitartóan, szervezetten, alapos munkájukkal újra reményt adtak a deáki foci kedvelőinek.

   A diákok korosztályát – mintegy 30 gyereket – Tóth Gyula irányítja, edzi türelemmel. A vezetőség úgy tervezi, hogy ebből a korosztályból a következő bajnoki idényben már egy viszonylag jó színvonalon focizó, motivált csapatot tud szervezni, akikhez csatlakozhatnak még a jelenleg a szomszédos települések ifi-csapataiban focizó deáki fiatalok is.

   Az A-csapat kerete 20 főből áll, nyolcvan százalékuk Deáki illetőségű. Jelenleg a megyei bajnokság negyedik osztályában játszanak, ami a 8. ligának felel meg. Két vereséggel, egy döntetlennel és hét győzelemmel a tabella 2. helyén végeztek ősszel. Minden esélyük meg van a feljutásra, ehhez a vezetőség és a támogatók a lehető legjobb feltételeket szeretnék biztosítani. A pálya, a felszerelés, az öltözők jó állapotban vannak, az utaztatást megoldották, a nézőszám egyre emelkedik, s ezzel csökkennek az anyagi gondok is.

További tevékenységeik:

   A szervezet tagjai, vezetők, focisták és drukkerek havonta társadalmi munkában dolgoznak a sportpálya területén. A tavalyi évet sikeres évzáróval és bállal zárták. A focipálya melletti szabad területen a nyár folyamán két nagyszabású rendezvényt is szerveztek. A 2015-ös év záróünnepségét 2016. február 2-án tartják táncmulatsággal egybekötve.

   A nagycsapat edzője Marián Felix, aki a vezetőséggel közösen kemény téli alapozást, felkészülést tervez. A téli hónapokban 6 tornán vesz részt a csapat, az alapozás keretében 20 mérkőzést játszanak majd. A tavaszi szezon április 4-én kezdődik, s ha a lendület és az akarat kitart, szép eredményeket érhetnek el.

   A községi önkormányzat céljai megegyeznek a sportszervezetével: olyan körülményeket teremteni, hogy gyerekeink, fiataljaink számára már kiskortól kezdve lehetőség nyíljon a mozgásra, az egészséges életmódra. Kisiskolás koruktól kezdve szakemberek törődjenek velük, a helyi csapatokban pedig falubeliek játsszák a futballt. Így minden egyes mérkőzés egy nagy közösségerősítő, összetartó esemény lehet, és ez által könnyebben biztosíthatók az anyagiak is.

   A Termál Sportszervezetet 2015-ben a következők támogatták: a község önkormányzata, Vágó Vladimir, Baluska Marek, Vörös László, Tóth András, Takács Árpád, Nászádos Károly, Kolozsi Vlastimil, Bukovský Péter, Nagy István. Mindannyiuk segítségét köszönjük!

Szabó Frigyes

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)