Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tehetségpont, Vágsellye

Tehetségpont, Vágsellye

2024. május 18., szombat | Ma: Erik (HU), Viola (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Tehetségpont, Vágsellye
Tehetségpont, Vágsellye 2014. május 29. csütörtök, 09:30
Tehetségpont, Vágsellye

   Iskolánk, a Vágsellyei Pázmány Péter MTNYA a 2013/2014-es tanévtől regisztrált Tehetségpont lett. A tanulókkal való rendszeres foglalkozásokon kívül klubdélutánokat és tanulmányi kirándulásokat is szervezünk.

   2014. március 7-én a klubdélután vendége iskolánk egykori tanulója, Gál Norbert a Pozsonyi Műszaki Egyetem hallgatója volt, aki beszámolt eddigi tevékenységéről, műszaki érdeklődéséről és elért versenyeredményeiről. Norbert otthonosan mozog az elektronika szakterületén, azon belül robot kisautókat tervez, kivitelez és megméretteti magát magas szintű versenyeken. 2013-ban Párizsban, az Európa-bajnokságon 1. helyezést ért el, így részt vehetett a Kínában megrendezett világbajnokságon is, ahol az előkelő 5. helyen végzett. A klubdélutánra elhozta robot kisautóját és bemutatta működését. Büszkék vagyunk volt tanítványunkra, és ezúton is kívánunk neki további sikereket és sok elismerést.     

   „Tehetségpontosaink” legjobbjai, akik az elért versenyeredményeikkel kiérdemelték, 2014. március 22-én részt vettek az Országos Tehetségnapon Budapesten. A rendezvényre a MOM Kulturális Központban került sor, ahol a tanulók a Tehetséglabirintus műhelyeiben (építész műhely, képzőművészeti műhely, KutDiák műhely, Érdeklődés térképe műhely, bábműhely, gondolkodásfejlesztő táblajátékok műhely) a gyakorlatban is kipróbálhatták a tehetség-felismerés és tehetséggondozás legizgalmasabb eszközeit. 

Paszmár Erzsébet, pedagógus

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)