Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tanulom a mesterséget

Tanulom a mesterséget

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Házunk tája Vissza
Címlap > Házunk tája > Tanulom a mesterséget
Tanulom a mesterséget 2017. március 07. kedd, 12:33
Tanulom a mesterséget

   Nem vagyok keramikus, sosem jártam művésziskolába, és nem is tanultam ezt a mesterséget. Az alkotóvágy viszont gyermekkorom óta az életem része volt. Sokáig kerestem az utat, merre induljak, kerestem azt, amiben kifejezhetném az alkotóvágyamat. Rajzokkal kezdtem, festettem vászonra, falra, faragtam fába, mígnem rátaláltam az agyagra.

   Egy helyi kis műhelyben kaptam lehetőséget arra, hogy jobban megismerkedjek az agyaggal, megmunkálásával, égetésével, festésével. Rájöttem, hogy az agyaggal való munka határtalan lehetőségeket ad. Olyan széleskörű a felhasználása, és olyan sok lehetőséget nyújt az alkotáshoz, hogy tudtam, megtaláltam azt, amit kerestem.

   Saját kis műhelyt alakítottam ki magamnak az otthonomban, az elmúlt évben sikerült életet lehelni egy használt kemencébe,  így magam tudom kiégetni mindazt, amit készítek. Először csak a saját részemre készítettem tárgyakat, tanultam, csináltam minden olyat, ami érdekelt vagy tetszett. Egy idő elteltével ez remek módja lett az ajándékozásnak. Családomnak, barátaimnak készítettem ajándékokat, egyre több emberhez jutottak el a dolgaim. Tavaly aztán megkeresett egy festőművész ismerősöm és megkért, csatlakozzak hozzá és csináljunk egy közös kiállítást. A közös bemutatkozásra 2016. november 18-án került sor a galántai neogótikus kastély kiállítótermében, ahol január végéig volt megtekinthető.

   Ami az alkotásokat illeti, jellemző rájuk, hogy nagy részük használati tárgy. Arra törekszem, hogy a mindennapokban is használható tárgyakat készítsek, amiket az ember nem csak úgy kitesz a polcra, aztán néha-néha letörli róluk a port. Ihletet, ötletet az élet minden szférájában találok. Sokszor megesik, hogy különféle, nem kerámia tárgy is ötletet ad, amit aztán agyagba formálok.  Az alkotásaimra jelentős befolyása van kitanult szakmám – a régészet. A különbözö ókori kultúrák tárgyi hagyatékai gyakran megihletnek.  

   Jelenleg már többnyire megrendelésre készítek egyedi darabokat. A megrendelő többnyire csak behatárolja mit is szeretne, a kivitelezést rám bízza, így mindig valami új születik.

A teljes portfóliómat a TK Kerameikos név alatt futó facebook oldalamon lehet megtekinteni.

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)