Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Tanévnyitó a Pázmányban

Tanévnyitó a Pázmányban

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Tanévnyitó a Pázmányban
Tanévnyitó a Pázmányban 2013. október 23. szerda, 12:18
Tanévnyitó a Pázmányban

   A Vágsellyei Városi Hivatal már sokadszor adott otthont a Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda ünnepélyes tanévnyitójának. Az intézmény igazgatónője, Dohányos Katalin szívélyesen köszöntötte a tanulókat, a szülőket, a kollégákat és minden kedves vendéget. A városi önkormányzat képviselőtestülete nevében Mgr. Július Morávek egy Senecának tulajdonított gondolattal kívánt sikeres új iskolaévet: „Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk.“

   „A mai nap elsősorban azoknak a gyerekeknek különleges, akik először lépik át iskolánk küszöbét, mert már kinőtték az óvodás székeket és kiságyakat. Mától mindennap találkozunk, hogy megkezdjük a közös munkát: megfejteni a betűk, számok különös titkait“ – folytatta ünnepi beszédét az igazgatónő, iskolánk legkisebb tagjainak címezve, majd megkérte őket, hogy Bánovský Euridike tanító néni vezetésével menjenek föl a színpadra és mutatkozzanak be. Ezt követően két másodikos – Bánovský Anna és Hamar Dániel – verssel köszöntötte az új iskolatársakat. Az elsősök nevében Suba Rebeka és Császár Fanni szintén szavalattal köszönte meg a kedves fogadtatást.

   „Tantestületünk minden tagja tudja, hogy nagy a felelősségünk. Éppen ezért egyértelmű és pontos célokat tűzünk ki magunk elé, mert hatékonyak és eredményesek kívánunk lenni. Minden tanítványunk más értékeket hordoz magában, melyeket szeretnénk felszínre hozni. Ebben kérem a kedves szülőket, hogy legyenek segítőtársaink!“ - emelte ki beszédében az igazgatónő. A tanulóktól azt kérte, adják meg tanítóiknak az esélyt, hogy felkelthessék bennük a tudás iránti vágyat, és ne lepődjenek meg azon, ha mindenkitől megkövetelik a képességeihez mért maximális teljesítményt. Dohányos Katalin kollégáinak Hamvas Béla üzenetét tolmácsolta: „A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle... Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, oszd meg!“ Végül arra kérte őket, tegyenek meg mindent a 2013/2014-es tanév sikerességének érdekében.

   A tantestület tagjainak és az iskola alkalmazottainak bemutatása után az igazgatónő az új tanévet megnyitottnak nyilvánította. Ezt követően a nebulók osztályfőnökük kíséretében átvonultak az iskolába, és megtartották az első osztályfőnöki órát.

Dohányos Katalin, igazgató

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)