Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Taggyűlés és nótaest a nagyközségben

Taggyűlés és nótaest a nagyközségben

2024. május 02., csütörtök | Ma: Zsigmond (HU), Žigmunt (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Taggyűlés és nótaest a nagyközségben
Taggyűlés és nótaest a nagyközségben 2014. április 30. szerda, 14:31
Taggyűlés és nótaest a nagyközségben

   A Csemadok Tardoskeddi Alapszervezete 2014. március 1-én tartotta évzáró taggyűlését, amelyet közvetlenül Dal- és nótaest követett. A tagságot megtisztelte jelenlétével Görföl Jenő, az országos választmány titkára, Kovács Tamás, a területi választmány titkára és Tóth Marián polgármester. Miután Fugli Gyula, elnök beszámolt az előző év rendezvényeiről, valamennyi vendég kiemelte a szervezet gazdag tevékenységét és a gyümölcsöző együttműködést.

   Mojzes Max Nógrádi Gábor vidám prózájával csalt mosolyt a mintegy 170 fős közönség arcára. A vezetőség díszoklevéllel jutalmazta kiemelkedő munkásságáért Buják Vince fafaragót és a helyi hagyományőrző csoportokat. Nyolcan a Szivárvány néptánccsoportból Ifjúsági kártya-tulajdonosok lettek.

   A Dal- és nótaest újszerűsége főleg két zenész közreműködésének köszönhető: Mészáros Sándornak és Petrécs Arnoldnak. A szólóénekesek és csoportok élőzenei kíséretét ők biztosították fáradhatatlanul. Hatalmas meglepetést okozott a fiatal tehetség, Benkő Nikolas saxafonjátéka is.

   A legidősebb szereplő a 78 éves Varga Kati néni volt, akinek produkcióját áhítatos csend kísérte. A napsugaras, boldog ifjúságot idézte népdalaival.

   Üde színfoltja volt a műsornak, Rybár Csillának köszönhetően, a Szivárvány néptánccsoport Zorba, a görög című koreográfiája.

   A Fehér Akác asszonykórus 20 éve énekel népdalokat, de most több műfajban is megcsillantották tehetségüket: tánc-, mulatós- és operettdalokban is. Néhányan közülük a szólóéneklést is bevállalták: Mojzes Erzsébet, Spevák Izabella és Varga Angelika.

   Voltak szereplők, akik nemcsak a színpadon, de az életben is már 35 éve párt alkotnak: Bara Márta és Mihály. Kézenfogva, szerelmes népdalokkal léptek a világmegváltó deszkákra.

   A Férfi kar 12 erős torkú tagja vidám hangulatot varázsolt sikamlós szövegű nótáival, a Tardoskeddi citerások pedig cigánydalokkal hódították meg a közönség szívét.

   Ha hihetünk a Csemadok-Emlékkönyv adatainak, hasonló jellegű rendezvény 32 éve nem volt Tardoskedden.

Benkő Timea, Tardoskedd

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)