Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szülők iskolája, Deáki

Szülők iskolája, Deáki

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Szülők iskolája, Deáki
Szülők iskolája, Deáki 2016. július 22. péntek, 13:15
Szülők iskolája, Deáki

   Édesanyák és édesapák  nap  mint nap elbizonytalanodnak és kérdéseket fogalmaznak meg maguknak gyermekük nevelésével kapcsolatban. Jót és jól csinálni, életrevaló, egészséges és boldog gyermekeket szeretnének nevelni és majdan átadni a nagybetűs életnek.

   Azonos szellemiség és cél vezérelt bennünket, amikor a Szülők Iskolája című projektet kidolgoztuk.

   Projektünk fő célja elősegíteni és támogatni gyermekeink egészséges testi, szellemi és lelki fejlődését. Szeretnénk kapcsolatot teremteni szülő és pedagógus között, növelni az érdeklődést a deáki óvoda és iskola iránt. Nem titkolt szándékunk, hogy elérjük: a magyar nemzetiségű gyerek magyar iskolába járjon, anyanyelvén sajátítsa el a tudás alapjait.

   Március 19-én Dr. Németh Margit tartott előadást Segítséggel könnyebb címmel. Szót ejtett a tanulási zavarokról, viselkedési problémákról, figyelemzavarról, beilleszkedési nehézségekről, de a jelenlevők kérdéseire is szívesen válaszolt.

   A következő találkozóra április 9-én került sor. Az előadó Nagy Annamária, a téma pedig Örömmel iskolába. Ezzel a témával a beíratkozást megelőzően az iskolaköteles gyerekek szüleinek szerettünk volna segítséget nyújtani, hiszen alkalmuk nyílt kérdezni és választ kapni minden kérdésükre, ami a beíratkozással és az iskolalátogatással kapcsolatos.

   Május 14-én Tóth Tihamérné Annamáriával Helyesen, szépen, magyarul címmel a beszédhibákkal és a beszéd – mozgás összefüggésével foglalkoztunk. Szóba kerültek a kommunikációs problémák, a helyes kiejtés, a beszédkészség fejlesztése, s hogy ezek a problémák a mozgáshiányra vezethetők vissza.

   A három találkozón átlagosan 27 szülő, pedagógus és érdeklődő vett részt, boncolgatta az adott témát. Mindeközben új témák is felmerültek és megfogalmazódott a szülőkben, hogy a jövőben is folytatni kell a Szülők iskoláját.

   A folytatás ősszel lesz, még három témával fogunk foglalkozni: Elsős lettem, Ép testben ép lélek és Anyu játszhatok a mobiloddal?. A legkisebb gyermekek és szüleik számára a Ringató mama-baba programot ajánljuk.

   Célunk, hogy minél több olyan tudatos szülő legyen, aki a maga és gyermekei lelki, szellemi és testi egészségét szem előtt tartva neveli fel a következő nemzedéket.

   Témáinkkal facebook oldalunkon is foglalkozunk, mely a következő címen található: (www.facebook.com/deakialapiskolaszulokiskolaja). Itt találhatók beszámolók és fényképek a megvalósult találkozókról. Köszönet az Együtt Deákiért mozgalomnak az oldal működtetéséért.

   Projektunkat anyagilag támogatja a Bethlen Gábor Alap és a szülői munkaközösség.

   Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk továbbra is az egyes találkozókra. Örömmel vesszük kérdéseiket, ötleteiket ami a fenti cél elérését és a közösség építését segíti.

Bende Gabriella, a Deáki Alapiskola igazgatója

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)