Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szülők iskolája

Szülők iskolája

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Szülők iskolája
Szülők iskolája 2016. március 02. szerda, 09:40
Szülők iskolája

   Édesanyák és édesapák nap mint nap elbizonytalanodnak és kérdéseket fogalmaznak meg maguknak gyermekük nevelésével kapcsolatban. Jót és jól csinálni, életrevaló, egészséges és boldog gyermekeket szeretnének nevelni és majdan átadni a nagybetűs életnek.

   Azonos szellemiség és cél vezérelt bennünket, amikor a Szülők Iskolája című projektet kidolgoztuk. Előadásokat, beszélgetéseket, műhelymunkát rendezünk, amelyekkel segíthetjük a szülőket abban, hogy útjelzéseket találjanak a gyermeknevelés igen rögös útján. Szakmájukban elismert előadókat, hiteles embereket hívunk meg rendezvényeinkre, akik egy-egy felvetést, kérdést, problémát megvilágítanak, bemutatnak az érdeklődőknek. Olyan témákban kérjük ki tanácsaikat, amikről gyakran hallunk különböző fórumokon, – de sokszor nem a megfelelő személytől – a korai gyermek-szülő kapcsolat, fejlődéslélektan, képesség fejlesztés, egészséges étkezés, egészség tudatosság, homeopátia, mozgásterápia mind fontos témává vált napjainkra. A klasszikus nagycsalád modell – amikor még  egymást követő generációk együtt nevelhették fel a gyermekeket a családban – megszűnt létezni napjainkra. Saját magunknak kell összegyűjteni a tudást és erőt is, ami a gyermekneveléshez szükséges. Járatosnak kell lennünk a pszichológia, egészségügy, pedagógia területén is, hogy saját gyermekünknek a lehető legtöbbet adhassuk. Rohanó világunkban ezek az információk különböző helyekről csipegethetőek fel, mi azonban egy rendszerben, egy fórumon szeretnénk őket szintézisbe foglalni. Nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a gyermeknevelés összetett folyamata az egyik legnagyobb feladat avagy lecke az élet iskolájában, ehhez szeretnénk lábjegyzeteket, puskákat  írni annak érdekében, hogy mindenki eldönthesse saját meglátása szerint, hogy milyen hozzávalókból és fejezetekből áll össze a MI BOLDOG GYEREKÜNK című családi receptkönyv. Mind ezt a tudást úgy szeretnénk átadni a szülőknek, hogy mindenki számára érthető legyen és elfogadható. Hírleveleinkkel, előadásainkkal, konferenciáinkkal a tudatos, felelős szülőket szeretnénk egybe fogni, hogy segítsük egymás fejlődését, tanulási folyamatát. Célunk, hogy minél több olyan tudatos szülő legyen, aki a maga és gyermekei lelki, szellemi és testi egészségét szem előtt tartva neveli fel a következő nemzedéket.

   Projektünk fő célja elősegíteni és támogatni gyermekeink egészséges testi, szellemi és lelki fejlődését. Szeretnénk kapcsolatot teremteni szülő és pedagógus között, növelni az érdeklődést a deáki óvoda és iskola iránt. Nem titkolt szándékunk, hogy elérjük: a magyar nemzetiségű gyerek magyar iskolába járjon, anyanyelvén sajátítsa el a tudás alapjait.

 Témakörök:

  • Örömmel az iskolába (iskolakezdés, iskolaérettség elősegítése, beilleszkedési nehézségek, pszichoszomatikus megbetegedések)
  • Szépen, helyesen, magyarul (beszédkészség fejlesztése, kommunikációs problémák, helyes kiejtés)
  • Segítséggel könnyebb (tanulási nehézségek, olvasás-, írás- , számolás- és viselkedés zavarok)
  • Elsős lettem (napirend kialakítása, jusson idő tanulásra, játékra, pihenésre, mesére)
  • Ép testben ép lélek (mozgásterápia, szabadidős tevékenységek, sport, relaxálás)
  • Ringató (baba-mama program)
  • Anyu, játszhatok a mobiloddal? (mobil, táblagép, számítógép – engedjük vagy se)

   Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk az egyes találkozókra. Örömmel vesszük kérdéseiket, ötleteiket ami a fenti cél elérését és a közösség építését segíti.

Bende Gabriella, 
a Deáki Alapiskola igazgatója

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)