Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Születésnapi jókívánságok nótaszóval, népviseletben, Tardosk

Születésnapi jókívánságok nótaszóval, népviseletben, Tardosk

2024. május 02., csütörtök | Ma: Zsigmond (HU), Žigmunt (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Születésnapi jókívánságok nótaszóval, népviseletben, Tardoskedd
Születésnapi jókívánságok nótaszóval, népviseletben, Tardoskedd 2016. november 25. péntek, 08:05
Születésnapi jókívánságok nótaszóval, népviseletben, Tardoskedd

   A tardoskeddi Fehér Akác asszonykórus és a Férfikar - azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem – a legnépszerűbb éneklőcsoportok közé tartozik az egész környéken. Egyik fellépés követi a másikat. Nincs olyan rendezvény, bál, fesztivál, falunap közel s távol, ahol ne szerepelnének óriási sikerrel. Mert nemcsak énekelni tudnak, hanem a gyönyörű népviseletbe öltözött tardoskeddi asszonyoknál nincs szebb széles e vidéken. A Férfikar természetesen nem marad le mögöttük. Egy összetartó, remek társaság. Olyannyira, hogy elhatározták, énekszóval köszöntik fel egyikük édesanyját. A Tardoskeddi Férfikar egyik tagja, Szabó Imre, a tótmegyeri történész-író, akinek édesanyja, Szabó Jolán néni, szeptember 25-én ünnepelte 89. születésnapját. Amikor a többiek ezt megtudták, elhatározták, hogy nótacsokorral kedveskednek Joli néninek ezen a kivételesen szép ünnepen. Egy ilyen tervet azonban nem lehetett titokban tartani a Fehér Akác asszonykórus tagjai előtt – és nem is akarták. Az asszonyok úgy döntöttek, ők is mennek. Vitték magukkal még a legkisebb Akác-sarjakat is – három jóhangú kislányt. Remek alkalom kínálkozott 2016. október 1-jén, szombaton. Aznap volt Szímőn a Vág-menti találkozó, ahol mindkét éneklő csoport fellépett. Megbeszélték, hogy Szímőre menet megállnak Tótmegyeren. A két tardoskeddi énekkar népviseletbe öltözve érkezett meg Szabóék háza elé. Óriási volt a meglepetés és az öröm, amikor a 22 énekes bevonult a napfényes udvarra és nemcsak virágcsokorral gratuláltak Joli néninek, hanem egy dalcsokorral is. A Fehér Akác asszonykórus Mária-énekekkel fejezte ki szeretetét és tiszteletét. Majd következett a Férfikar. Együtt az énekkar és Vanya István, a vezetőjük szólóban is. Gyönyörű hangja van, zengett a tótmegyeri utca. Összeszaladt a szomszédság, besorjáztak Szabóék udvarába - volt mit hallgatniuk, volt mit nézniük. Az egyik szomszédasszony meg is jegyezte Joli néninek, hogy ilyen szép élményben és ennyi szeretetben, megtiszteltetésben még annak a mesebeli Marica grófnőnek sem volt része... Ezzel a felejthetetlenül szép születésnapi meglepetéssel nagy örömet szereztek Joli néninek és Szabó Imrének is, mindketten végtelenül boldogok voltak. A tardoskeddieknek nincs párja – örömet szereznek mindenkinek, ahová csak mennek.

   Szabó Jolán néninek még sok-sok boldog, nyugodt évet kívánok erőben, egészségben, békében és nyugalomban! Találkozhassunk jövőre is, virággal és dalcsokorral, a 90. születésnapján!

Birkus Magda

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)