Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack...

Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack...

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack...
Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack... 2013. október 20. vasárnap, 13:16
Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack...

   A tardoskeddi Szemerényi Károly Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában immár öt éve működik a Rezeda bábcsoport.

   A 2012/2013-as iskolai évben egy különleges magyar népmesét dolgozott fel a szorgos kis csapat, melynek címe: A szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack. Az év folyamán rendszeresen, nagy odaadással készültek a diákok. Az első találkozások alkalmával megismerkedtek e tanulságos mese történetével, amelyet az úgynevezett olvasópróbák követtek.  Fokozatosan elkészültek a mutatós botbábok. A rezedások a díszlet készítésébe is tevékenyen bekapcsolódtak. Hihetetlen gyorsasággal épült fel a királyi palota, és foglalták el a kis bábosok meseországot. A lelkes csoport dolgozott, csiszolgatta a szép mesét, míg végre elérkezett a várva várt nap, amikor bemutatták munkájuk gyümölcsét a nagyközönségnek. Elsőként az alapiskola diákjait kápráztatták el, ezt követően Tardoskedd község magyar ajkú óvodásainak kedveskedtek a mesejátékkal. Majd végül, de nem utolsó sorban szüleiket, nagyszüleiket varázsolták el ezzel a nem mindennapi népmesével.

   A Rezeda bábcsoport ismét egy nagyon sikeres, tartalmas évet mondhat magáévá, és bízunk abban, hogy ez a lendület, kitartás, még számos sikeres rezedás évet hordoz magában.

Visszatekintő:
2008/2009 - Amikor a tél is fázott...
2009/2010 - Mint sót az ételben...
2010/2011 - Csipkerózsika...
2011/2012 - A királykisasszony cipője...
2012/2013 - Szóló szőlő, mosolygó alma és csengő barack...

Mgr. Bíróczi Renáta, a bábcsoport vezetője  

   

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)