Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szervezettség, felkészültség

Szervezettség, felkészültség

2024. július 16., kedd | Ma: Valter (HU), Drahomír (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Szervezettség, felkészültség
Szervezettség, felkészültség 2017. április 03. hétfő, 13:04
Szervezettség, felkészültség

   A szervezet 2014-ben emlékezett meg alakulásának 90. évfordulójáról. Az elődök példáját követi a jelenleg 40 tagot számláló felnőtt egyesület, és a 10 taggal dolgozó gyerekcsapat.

   A vezetőség összetétele - Elnök: Kubica Adrián, Parancsnok: Nagy Gábor, Titkár: Forró Nikoletta, Gépész: Iván Zoltán, Tűzmegelőzési biztos: Zsigó Zsolt, Ifjúságért felelős: Mucska Viktória, Pénztáros: Szabó Ronald, További vezetőségi tagok: Iván Patrik, Jalsovszky Ferenc, Tiszteletbeli elnök: Szabó Ferenc.

   A gyermekcsapat az év folyamán 2 versenyen vett részt, ahol mindkét alkalommal sikeres helyezést értek el. A női csapat 2016-ban 2 versenyen szállt harcba: egy első és egy második helyezést értek el. A férfiak 7 alkalommal versenyeztek, beleértve a járási emlékversenyt is, legjobb eredményük idén egy 1. és egy 3. hely, két alkalommal a 4.,  egyszer pedig az 5. helyen végeztek.

   A 2016-os év nemcsak a versenyek, a felkészülés, a készenlét színvonalának megtartása miatt volt eredményes, hanem a közösségi munka terén is.

   A testület tagjai hagyományosan felállították a falu májusfáját. Részt vettek a Sastíban – Sasváron megrendezett Szent Flórián Országos Tűzoltóünnepélyen. Az aratás ideje alatt - július 4-től július 20-ig - állandó készültséget tartottak.

   Augusztusban 9. alkalommal rendezték meg a Silny Michal és minden elhunyt vágai tűzoltó tiszteletére rendezett emlékversenyüket 18 csapat résztvételével. A versenyt két kategóriában rendezték, 6 női- és a 12 férficsapat versenyzett. A vágai női csapat sport kategóriában az 1. helyen, klasszikus kategóriában a 2. helyen végzett. A férficsapatnak sport kategóriában a 3., klasszikus kategóriában pedig, hosszú évek után ismét,  az 1. helyen végzett.

   A falunap alkalmával díszőrséget álltak és koszorúztak, valamint a rend fenntartásáról gondoskodtak a rendezvénysorozat teljes ideje alatt. Győrszemerei testvérszervezetük meghívására a dunaszentpáli tűzoltóverseny vendégeiként tartottak bemutatót. Folytatták tűzmegelőzési ellenőrzéseiket a falu családi házainál. A kultúrház udvarán júliusban megrendezett tábortüzes szórakozóest is nagyszerűen sikerült. A vágaiak a Feketenyéken 17 csapat résztvételével szeptemberben megrendezett tűzvédelmi gyakorlaton is derekasan helytálltak.

   A testület a 2016-os esztendőben 4 bevetésen vett részt: 2 alkalommal tűzbaleset elhárításában segédkeztek, 2 alkalommal pedig technikai jellegű segítséget nyújtottak.

   Az elmúlt hónapban Sopornyán oltották a tüzet egy családi háznál, segítve a hivatásos tűzoltókat. Az 1. Vágai Tűzoltóbálon, 2017. január 14-én, 108 vendég szórakozott a színvonalas szervezésnek és lebonyolításnak köszönhetően.

   A szervezet a műszaki ellátottság és készültségi szint szempontjából a központi besorolás A kategóriájába tartozik. Egy CAS-25 típusú 3500 literes Škoda 706 –R tűzoltóautóval rendelkeznek. Állami és EU-s támogatással 2015-től egy kisebb, de mozgékonyabb IVECO DAILY 750 literes tartálykocsival bővült a géppark. Az Avia típusú gépkocsit technikai bevetésekre és szállításra használják. A gépjárműveken kívül úszószivattyú, szennyvízszivattyú és egy búvárszivattyú szolgálja vészhelyzetekben a falu polgárainak biztonságát.

   A szervezet felújított székházában ott sorakoznak az elmúlt évtizedek ereklyéi: zászlók, serlegek, elismerő oklevelek, egy folyamatos, kitartó és eredményes munka bizonyítékai. Központi helye van az ÖTT címerének és a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián szobrának. Kérjük, segítse a vágai tűzoltók munkáját ezután is!  Hogy felkészültségükkel, szervezettségükkel, rátermettségükkel megvédhessék polgártársaik értékeit, s ha kell, akár az életüket is!

Szabó Frigyes

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)