Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szeretethíd 2016, Deáki

Szeretethíd 2016, Deáki

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Szeretethíd 2016, Deáki
Szeretethíd 2016, Deáki 2016. július 22. péntek, 13:24
Szeretethíd 2016, Deáki

   A 2016-os esztendőben is megrendezésre került a Kárpát-Medence-i Református Önkéntes Napok. A reklámfelületek, plakátok, karkötők és pólók ismét hirdették, hogy: „LEGYETEK FELKIÁLTÓJELLÉ!”

   A Deáki Református Egyházközség tudatosan készült erre a májusi alkalomra, remélve és imádkozva azért, hogy ez éven is sokan akarjanak majd felkiáltójellé lenni. A 2015-ös évben az óvoda környéke lett szebbé téve, idén a helyi alapiskola igazgatónőjét, Bende Gabriellát szólította meg a Református gyülekezet lelkészházaspárja, hogy közösen cselekedjünk, építsünk, alkossunk.

   Így közösen szólítottuk meg a helyi óvodás és az alapiskolás szülőket, az itt oktató óvónőket és tanítókat, a deáki gyülekezetet és a különböző alapszervezeteket. A hívogatás mindenki felé szólt, aki kész volt önként, jószándékkal, szeretetből a többi megjelenttel együtt szeretethíddá formálódni egy cél érdekében.

   A segíteni akarók száma -gyermekekkel együtt- 71 fő volt, akik 2016. május 21-én gyűltek össze a Deáki Alapiskola udvarában, hogy azután ott kisfákat, s összesen mintegy 80 bokrot elültessenek, virágágyásokat tisztítsanak ki és újítsanak meg, fákat, bokrokat metszenek meg és az iskolaudvart tegyék szebbé. A sokféle munkát szorgos kezek végezték, elosztva egymás között a feladatokat. Volt mit tenni a férfiaknak, nőknek, de még a fiataloknak is.

   A tervezett és együtt megvalósított feladatok után jó érzés volt gyönyörködni a közös munka gyümölcsében és arra gondolni, hogy EGYÜTT, Istennel és egymással minden sokkal könnyebb. Ha tudunk adni a szabadidőnkből, energiánkból, vagy akár anyagi javainkból önként szeretetből. Akkor nemcsak másokat, de magunkat is gazdagabbá tesszük. Az Úr csodája ez, hogy amíg egyik kezünkkel adunk, addig a másik kezünkbe kapunk.

   Ezen az önkéntes napon a megjelentek süteményt, kalácsot, üdítőt és finom ebédet kaptak a szervezőktől. Az elkészült finom katlan-gulyás elfogyasztása előtt a helyi református lelkipásztor, Édes Ákos mondott rövid köszönetet és imádságot. Szavaiban kiemelte, hogy milyen jó megtapasztalni, hogy a szeretet még mindig tud fontos lenni, és hogy a szeretet nevében még mindig lehet felkiáltójellé lenni mások felé.

   Köszönet illeti a szervezők nevében a támogatókat is: a Deáki Község Önkormányzatát, a Deáki Református Egyházközséget, A Deáki Alapiskolát és Óvodát, az iskola mellett működő Szülői Munkaközösséget, a Deáki önkéntes tűzoltókat, a Deáki Apacsapatot, a Deáki Csemadok szervezetét. Köszönetet mondunk Kovács Vilmosnak, a Majdy pékségnek, Szabó Ildikónak, Komlósi Ilonának, Renczés Dánielnek, Rényei Zsuzsannának.

   Mindenért, ezért az önkéntes napért is legyen egyedül Istené a dicsőség! Soli Deo Gloria!

Édes Réka lelkipásztornő

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)