Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szépkorúak Tatán

Szépkorúak Tatán

2024. április 27., szombat | Ma: Zita (HU), Jaroslav (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Szépkorúak Tatán
Szépkorúak Tatán 2016. december 05. hétfő, 13:25
Szépkorúak Tatán

   Vidám kedvvel indult útnak népes csapatunk október havának borongós szombatján.

   Bár az eső lába ott lógott a levegőben, Tatára érve már hétágra sütött a nap. Kisvonatra szállva idegenvezetéssel körbe utaztuk ezt a gyönyörű kisvárost, megtekintettük emlékműveit, meghallgattuk történetét, és az Öreg-tavat is körbejártuk. A kastélypark az őszi napsütésben csodás látványt nyújtott a színesebbnél színesebb faleveleivel.

   Ezt követően csuklónkra csatoltuk karszalagjainkat, és irány az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál, ahol még az is talált magának való szórakozási lehetőséget, aki nem halász.

   Hosszú sorok kígyóztak a finomabbnál finomabb halfogásokra, bográcsos halászlére várva, melyet az ország minden részéről idesereglett szakácsmesterek főztek.

   A friss halat haza is lehetett vinni, voltak köztünk, akik éltek is ezzel a lehetőséggel.

   Volt ott minden: óriás akvárium, régi halászati eszközök-és szerszámok kiállítása, kézműves kirakodó vásár, gazdag kultúrműsor, gyerekprogramok. A legügyesebbek kipróbálhatták a halászháló fonását is. Aki jóllakottan egy kis sétára vágyott, elballagott a tó partján fekvő mesebeli Tatai várba és megtekintette az állandó kiállítást, ahol többek között rátaláltunk a galántai Esterházy család családfájára is.

   Az utolsó órában eleredt eső ellenére is jól éreztük magunkat Tatán.

   November hónapjában sem pihenünk: november 11-én bálozunk a Szépkorúak 1. bálján, november 22-én pedig Lednicére és Holícsra utazunk.

   További örömhírünk, hogy októberben megnyílt szervezetünk irodája Galántán, a városi könyvtár felett, az első emeleten, ahol hétközben 9 és 15 óra között várjuk a kedves érdeklődőket. A bálra itt is igényelhetnek jegyet.

Fodor Szilvia

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)