Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Szakérettségi vizsga a Diószegi Magán Szakközépiskolában

Szakérettségi vizsga a Diószegi Magán Szakközépiskolában

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Szakérettségi vizsga a Diószegi Magán Szakközépiskolában
Szakérettségi vizsga a Diószegi Magán Szakközépiskolában 2016. május 27. péntek, 13:58
Szakérettségi vizsga a Diószegi Magán Szakközépiskolában

   A digitális média grafika szakos tanulók több hónapon keresztül készültek a média több területét érintő összetett feladatok kidolgozására. Az érettségi vizsgán munkájukat szakmai bizottság előtt mutatták be. Mivel az iskola tanulói Jurný Marián filmtechnikus vezetése és felügyelete alatt, a gyakorlati órák keretében, a régi diószegi mozi újraindításán fáradoznak, a feladat minden végzős tanuló esetében a mozival volt összefüggésben.

   A tanulók egy része a mozi kommunikációs mixét készítette el – megtervezték a mozi logóját, elkészítették az aktuális digitális filmkatalógust, a mozi épületében működő gyorsbüfé étel- és itallapját; megtervezték a bevezető jellegű statikus reklámokat, és meghatározták a komplexum népszerűsítési vonalát, valamint az elvárásoknak megfelelően bemutatták az épület külső és belső dizájnját. A mozi marketing tevékenységét reklámfilmmel boizonyították, és elkészítették a vetített filmek DVD változatának borítólapját is.

   A második feladat egy 10 perces rövidfilm készítése volt, amelynek témája a mozi újraindításával kapcsolatos teendőket emelte ki. A feladat kidolgozását rövid irodalmi és technikai forgatókönyv megírása előzte meg. A film forgatása során a tanulóknak be kellett mutatniuk az egyes kameraállásokat, a filmet különböző fényhatásokkal és zenei hanganyaggal kellett változatosabbá tenniük. A digitális fotodokumentáció elkészítése mellett a filmet megfelelő feliratokkal kellett ellátniuk.

   A tanulók harmadik csoportja statikus weboldalt készített, amely kellő módon prezentálja az újraindított mozit a világhálón. Feladatként kapták, hogy tervezzék meg a honlap alapstruktúráját, szerkesszék meg a fejlécet és a menüstruktúrát, határozzák meg az oldal grafikus dizájnját. A szükséges aloldalak létrehozása után tartalmi részeket töltöttek fel, kapcsolatot hoztak létre a weboldal és a facebook között. Az elkészült honlapot fel kellett tölteniük egy internetes szerverre, miután azt több böngészőben letesztelték.

   A negyedik feladat egy fekete-fehér groteszk másolat elkészítése volt animációs elemek felhasználásával. A munka megvalósítását egy irodalmi és technikai forgatókönyv megírása előzte meg. A néhány perces kisfilm az újraindított mozi elemeit emelte ki, amelyet a tanulók megfelelő hangeffektusokkal és feliratokkal láttak el.

   A szakmai érettségi vizsga során bemutatott munkákat a bizottság nagy érdeklődéssel figyelte; a bizottsági tagjai elégedettek voltak a látottakkal, hallottakkal. A diákok munkáinak egy része hamarosan megtekinthető lesz az iskola honlapján is: www.ssos-sladkovicovo.sk

   A diószegi Magán Szakközépiskola továbbra is várja az érdeklődő diákokat, bővebb információkkal a 031/784 0134-es telefonszámon vagy az info@ssos-sladkovicovo.sk címen szolgálunk.

-ta-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)