Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Segítsünk magunkon!

Segítsünk magunkon!

2024. április 17., szerda | Ma: Rudolf (HU), Rudolf (SK)
Házunk tája Vissza
Címlap > Házunk tája > Segítsünk magunkon!
Segítsünk magunkon! 2015. szeptember 28. hétfő, 13:39
Segítsünk magunkon!

   E havi számunkban néhány tanáccsal szeretnék szolgálni. Bármilyen betegséggel nézünk is szembe, fontos szervezetünk megtisztítása, néhány alapvető dolgot betartva megerősíteni immunrendszerünket, növelni szervezetünk ellenállóképességét.

Hogyan tisztíthatjuk meg szervezetünket? 

   Például csóványteával tisztítjuk vérünket, útifűvel belső szerveinket. Ha csak egy gyógynövényt használunk a tea elkészítéséhez, azt általában csak három hétig lehet fogyasztani, de hogy kellemesebb és hasznosabb legyen, a teát érdemes más gyógynövénnyel együtt elkészíteni.

Van néhány alapvető dolog, amit jó betartani.

   Elsősorban a napi folyadékbevétel fontos az emberi szervezet számára. A nagy hőségben a vízen kívül nagyon kellemes a meleg tea. Nagyon egészséges a görögdinnye is, annak ellenére, hogy 80-90% -a víz, rengeteg energiát tartalmaz.  Segít a felépülésben pl. operáció után, de minden súlyos betegségnél jó fogyasztani belőle. Ha nehéz a nyelés, akkor a levét kell inni. A gyümölcs is nagyon egészséges, de nem mindegy, mikor fogyasszuk. A gyümölcsöt reggeltől délig jó fogyasztani, legkésőbb 13,00 óráig. Szervezetünk akkor tudja jól feldolgozni, ha valamilyen lisztes étekkel keverve fogyasztjuk, mint pl. kiflivel vagy a kenyérrel, de természetesen magában is nagyon jó.  A délután vagy az este fogyasztott gyümölcsből a cukrot  szervezetünk már nem tudja feldolgozni, s ezáltal rossz nedvek keletkeznek,  amelyek tovább gyengítik legyengült testrészeinket, szerveinket. Figyeljük meg, ez általában másnap mutatkozik meg.

   Az egészséges táplálkozás ugyancsak alapvetően fontos. Nem mindegy, vásároljuk – e a zöldséget és a gyümölcsöt  vagy  otthoni  kiskertünkben termesztjük.  Sokan mondják, nem éri meg a kertben termelni, az üzletben olcsóbb.  Ez igaz, csak az üzleti már sajnos permetezve, tartósítva van, sokat veszítve ízben, s főleg tápanyagokban.

Hogyan erősítsük meg immunrendszerünket? 

   Ennek többféle módja van. Én egy jó bevált házi gyógyszer receptjét ajánlom, amit már szeptember végétől otthon is elkészíthetünk, így mindig kéznél van.  Hozzávalók: egy egész otthoni foghagyma, két egész citrom héjastul /előtte jól megmossuk, s darabokra vágjuk/, három evőkanál reszelt otthoni torma,  négy evőkanál méz. Mindezt sűrű masszává mixeljük, kis üvegekben a hűtő alján tároljuk, ahol egész télen eláll. Ha megfázunk, megbetegszünk vagy csak megelőzés céljából egy kiskanálnyit reggel, egy kiskanálnyit este fogyasztunk belőle. Nagyon hatásos, s ha munkába is megyünk, nyugodtan fogyasszunk belőle, a leheletünkön nem lehet érezni majd a fokhagymát.

Szabó Erzsébet

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)