Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Otthon, édes otthon... gyermekeink szemével

Otthon, édes otthon... gyermekeink szemével

2024. április 23., kedd | Ma: Béla (HU), Vojtech (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Otthon, édes otthon... gyermekeink szemével
Otthon, édes otthon... gyermekeink szemével 2013. október 04. péntek, 08:05
Otthon, édes otthon... gyermekeink szemével

   Ezzel a címmel hirdet rajzversenyt az MKP Galántai Járási Elnöksége a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségével együttműködve. A részletekről Forró Krisztiánt, az MKP járási elnökét kérdeztük:

Ha jól tudom, nem ez az első alkalom, hogy az MKP rajzversenyt hirdet...
  
Így van, 2010-ben is meghirdettünk egy hasonló rajzversenyt Az én falum címmel. Nagyon szép kiállítások születtek az apró kezek munkáiból. A kis művészek büszkén mutogatták remekműveiket  szüleiknek, nagyszüleiknek, barátaiknak. Ezért úgy gondoltuk, ismét hirdetünk egy versenyt, teret adva ezzel a gyerekek kreativitásának.

Miért éppen most rendezik ezt a versenyt?
  
Még a nyár folyamán merült fel a gondolat, hogy a járás területén ismét meghirdetjük a rajzversenyt. Eredetileg a tanév kezdetére terveztük, de úgy gondoltuk, hogy ez az időszak mindig egy kicsit zűrös; az ovisoknak hozzá kell szokniuk az új környezethez, az iskolások pedig új tantárgyakkal ismerkednek. Úgy döntöttünk, hogy a téli időszak jobban megfelel. Ilyenkor a nappalok is rövidebbek, és a gyerekek általában a TV vagy a számítógép előtt töltik idejüket. Gondoltuk, a rajzolás egy értelmes időtöltés számukra, főleg ha egy kis versennyel is párosul.

Ki kapcsolódhat be a versenybe?
  
Minden gyermek művét szívesen látjuk. A korhatár 10 év.  Három csoportban fogjuk értékelni a rajzokat: 5-6 évesek, 7-8 évesek és 9-10 évesek kategóriájában. Amennyiben ennél fiatalabb gyermekek küldik be a rajzaikat, azokat is örömmel vesszük, és a legkisebbek kategóriájába soroljuk.

Miről rajzolhatnak a gyerekek?
  
Ezt a gyerekek fantáziájára bízzuk. Bármiről, ami az otthonukkal kapcsolatban az eszükbe jut; a házuk, a szobájuk, kedvenc állatuk, játékuk, a családjuk, bármi. Magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen remekművek fognak érkezni.

Hogyan fogják gyűjteni a rajzokat?
  
Mint már említettem, minden rajzot szívesen fogadunk. Egy gyerek akár több rajzot is küldhet, legfeljebb azonban hármat. A rajzokat február 10-ig lehet eljuttatni az MKP Járási Elnökségének a címére, vagy pedig az MKP helyi szervezeteinek elnökeihez.

Az MKP honlapján és a facebookon megtalálható minden szükséges információ.
  
A verseny kiértékelésére az egyes településeken február végén kerül sor. Március elején pedig ünnepélyes keretek közt átadjuk a járási győztesnek a fődíjat, egy négynapos családi kirándulást. Ezúton szeretném buzdítani a kedves szülőket is, hogy bíztassák gyermekeiket, kapcsolódjanak be a versenybe. Szülessen minél több remekmű, nehezítsük meg a zsűri dolgát!

(szt)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)