Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
"Ördög bújt a vonóba..."

"Ördög bújt a vonóba..."

2023. december 07., csütörtök | Ma: Ambrus (HU), Ambróz (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > "Ördög bújt a vonóba..."
"Ördög bújt a vonóba..." 2017. április 03. hétfő, 12:58

   Ahogy nincs farsang vigasság nélkül, úgy nem lehet Felsőszeliben február Nótaest nélkül. A Csemadok Felsőszeli Alapszervezete ismét megrendezte február derekán a hagyományos farsangi Nótaestet. A több mint harminc éve elkezdődött műsornak töretlen sikere van a faluban, sőt a falu határán kívül is. Hiszen nagyon sokan eljönnek a környék falvaiból is meghallgatni az amatőr énekeseket.

   Alpár Géza: A magyar nóta c. versében is arról ír, hogy a "magyar ember szíve benne van a nótában". S ennek az állításnak bizonyságot adtak az énekesek ezen az estén.

   Az idei műsor kíséretét Renczés Balázs és barátai szolgáltatták. A szólisták zöme falubeli volt, vagy olyanok, kiknek gyökerei ide vezetnek. A műsorvezetők, Deák Zoltán és Végh Eszter Viktória bevezetőjükben kiemelték a magyar nóta lélekemelő hatását, az összetartozás megerősítését, a közös éneklés szívet melengető érzését. Az est egy régi kocsmát ábrázoló színpadkép előtt valósult meg. A kármentő előtt levő megterített asztalokhoz jöttek énekelve a Rozmaring vegyes éneklőcsoport tagjai. Belépőjükkel, a bordalos összeállítással rögvest elvarázsolták a közönséget és megteremtették a hangulatot a további szórakozáshoz.

   A zenekar Renczés Balázs prímással kitűnően értette a dolgát, a kezdő énekeseket és a már gyakorlott idősebbeket is szívvel-lélekkel kísérték. Ha kellett, a ráadás sem maradt el. A közönség vastapssal jutalmazta az énekeseket. A legszebb jutalom pedig az, amikor a közönség együtt énekel a szólistával. Elmondható, hogy szombaton este egy nagy kórustól zengett a felsőszeli művelődési ház. A prímás vonójába mintha igazán ördög bújt volna, fáradhatatlanul húzta. A hangulat a fináléban csúcsosodott ki, amikor a műsorvezetők minden énekest szólítottak és egy szál virággal köszönték meg a szereplést, közben pedig a zenekar tusst húzott. Most mi is köszönjük a sikeres szereplést, hogy ismét öregbítették falunk nevét és a magyar nótát. Elismerésünket fejezzük ki név szerint: Lóci Papp Máriának, Nagy Flóriánnak, Szőcs Mártának, Lachata Pálnak, Deák Bélának, Kertész Ilonának, Renczés Ágostonnak, Gyurcsy Ildikónak, Szőcs Gézának, Simkó Máriának, Renczés Lászlónak, Filo Katalinnak, Vígh Valériának, Hasák Gábornak, Tonkó Istvánnak és Perleczky Pálnak. A felkészítést és a szervezést a Csemadok nevében Mészáros Magdolna végezte.

   Köszönet a sok vendégnek, akik eljöttek és tapsukkal bíztatták a szereplőket, továbbá a támogatóinknak és a vezetőségnek, akik segítségükkel elősegítették e színvonalas rendezvény megvalósítását.

Mészáros  Magdolna
 

   Az idei műsor kíséretét Renczés Balázs és barátai szolgáltatták. A  szólisták zöme falubeli volt, vagy olyanok, kiknek gyökerei ide vezetnek. A műsorvezetők, Deák Zoltán és Végh Eszter Viktória bevezetőjükben kiemelték a magyar nóta lélekemelő hatását, az összetartozás megerősítését, a közös éneklés szívet melengető érzését. Az est egy régi kocsmát ábrázoló színpadkép előtt valósult meg. A kármentő előtt levő megterített asztalokhoz jöttek énekelve a Rozmaring vegyes éneklőcsoport tagjai. Belépőjükkel, a bordalos összeállítással rögvest elvarázsolták a közönséget és megteremtették a hangulatot a további szórakozáshoz.

   A zenekar Renczés Balázs prímással értette a dolgát, a kezdő énekeseket és a már gyakorlott idősebbeket is szívvel-lélekkel kísérték. Ha kellett, a ráadás sem maradt el. A közönség vastapssal jutalmazta az énekeseket. A legszebb jutalom pedig az, amikor a közönség együtt énekel a szólistával. Elmondható, hogy szombaton este egy nagy kórustól zengett a felsőszeli művelődési ház. A prímás vonójába mintha igazán ördög bújt volna, fáradhatatlanul húzta. A hangulat a fináléban csúcsosodott ki, amikor a műsorvezetők minden énekest szólítottak és egy szál virággal köszönték meg a szereplést, közben pedig a zenekar tusst húzott. Most mi is köszönjük a sikeres szereplést, hogy ismét öregbítették falunk nevét és a magyar nótát. Név szerint:Lóci Papp Máriának, Nagy Flóriánnak, Szőcs Mártának, Lachata Pálnak, Deák Bélának, Kertész Ilonának, Renczés Ágostonnak, Gyurcsy Ildikónak, Szőcs Gézának, Simkó Máriának, Renczés Lászlónak, Filo Katalinnak, Vígh Valériának, Hasák Gábornak, Tonkó Istvánnak és Perleczky Pálnak. A felkészítést és a szervezést a Csemadok nevében Mészáros Magdolna végezte.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)