Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Októberi receptek (2016)

Októberi receptek (2016)

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Receptek Vissza
Címlap > Receptek > Októberi receptek (2016)
Októberi receptek (2016) 2016. október 25. kedd, 14:02
Októberi receptek (2016)

Leveles háromszögek

Hozzávalók:  1 csomag leveles tészta, 15 dkg sajt lereszelve, bors, vegeta, szezámmag, tojás

Elkészítés: A leveles tésztát kiolvasztjuk, kb. 36x36 cm-re kinyújtjuk, majd 6x6 cm-es kockákra vágjuk. A sajtot, borsot, ízlés szerint vegetát jól összedolgozzuk, rárakjuk a kockákra, és háromszög alakúra összehajtjuk. Tetejét megkenjük a tojással és meghintjük szezámmaggal. Forró sütőben sütjük. Egyszerű és finom.


Sajtos, brokkolis csirkemell

Hozzávalók: 1 egész csirkemell, 20dkg trappista sajt, 1/2 fej brokkoli, vaj, olaj a sütéshez, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa/prézli/, só, bors, fogpiszkáló

Elkészítés: A csirkemellet 4 nagyobb szeletre vágjuk, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A brokkolit rózsáira szedjük és puhára pároljuk. A sajtot apró darabokra vágjuk, összekeverjük a villával összenyomott /tört/ brokkolival. Az összedolgozott tölteléket a csirkemell darabok közepére rakjuk, összehajtjuk és fogpiszkálóval megtűzzük. A tojásokból, lisztből, zsemlemorzsából megcsináljuk a bundát, megforgatjuk benne a húsokat és forró olajban, mérsékelt tűzön sütjük. Ha maradna a töltelékből, csinálhatunk belőle kis golyókat, belemártjuk őket a bundába és kisütjük. Nagyon ízletes.


Sütőtök ivólé

Hozzávalók: 1 kg megpucolt, felkockázott sütőtök, 1 db megpucolt, kimagozott és felkockázott alma, 1 ek. méz, 1 tk. fahéj és annyi víz, hogy mindezt ellepje!

Elkészítés: A hozzávalókat feltesszük főni, s mikor megpuhult minden, turmixban a vízzel együtt pépesítjük. Ha netán sűrű lenne, lehet egy kis vízzel higítani. Ha édesebben ízlene, akkor még melegen adhatunk hozzá mézet. Üvegekbe töltjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, így az ízek jobban összeérnek.

Chudýné Ölveczky Erzsébet, Galánta és Krizsanné Kajos Irén, Nagyfödémes

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)