Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Összefogni az embereket

Összefogni az embereket

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Összefogni az embereket
Összefogni az embereket 2016. szeptember 05. hétfő, 13:57
Összefogni az embereket

A járási konferenciák és az országos kongresszus után a magyar párt helyi, járási és országos vezetése mivel szembesültek?

   Alapszervezeteink áprilisban és május elején tartották meg tagsági üléseiket. A járási konferenciát május legvégén rendeztük, ahol az eddigi tevékenység kiértékelése mellett a helyi szervezetektől érkezett javaslatok összegzése, megvitatása és jóváhagyása volt terítéken. A konferencia döntött a járási vezetőség összetételéről, elnököt választott, valamint megválasztotta az országos kongresszuson járásunkat képviselő küldötteket, valamint javaslatokat hagyott jóvá az országos elnökség összetételét illetően.

   A június 6-án Érsekújvárban megtartott országos kongresszuson járásunk alapszervezeteinek tagságát 6 küldött képviselte. A járásból javasoltak közül az országos elnökség tagjává Mgr. Kőrösi Ildikót választották, aki a közigazgatásért felelős alelnöki posztot tölti be ezután.

   Az MKP új vezetésének gratulálok, sok sikert és kitartást kívánok a hatékony érdekképviselet elérésében!

A vidék nagy nyári szabadtéri rendezvényein hogyan képviseltette magát az MKP?

   Településeink szinte minden nagyobb jellegű közösségi rendezvényén ott voltunk. Jómagam, megyei képviselőink, helyi szervezeteink vezetői, de több helyen az országos elnökség tagjai is megtisztelték a helyi és regionális rendezvényeket. Több helyen nem csak vendégként, hanem aktív szereplőként is, hiszen az MKP sátrát mindenhol mindenki láthatta, az MKP csapatok számos versenyen méretették meg magukat. Alapszervezeteink több helyen főszervezőként vagy társrendezőkként vették ki részüket az egyes rendezvények lebonyolításból. Örülök annak, hogy a Csángó régió alapszervezeteinek folyamatos jó munkája mellett új lendületet kap a sóki, a tornóci és a hosszúfalui alapszervezetünk tevékenysége is. Bízok benne, hogy rövidesen Vágkirályfán is újraalakul az MKP alapszervezete, amely összehozza és összetartja a hasonlóan gondolkodó magyar embereket.

   Baranyay Zsolt, Borsányi Gyula és Jancsó István a megyei parlamentben képviselik a vidék és a magyarság érdekeit. Valamennyien bizottsági tagokként is dolgoznak, Baranyay Zsolt a megyei tanács tagjaként is képviseli régiónk érdekeit.

   A megyei önkormányzat munkája nyáron sem szünetel, hiszen több bizottsági ülést tartottak, de ülésezett a megyei önkormányzat is, ahol több, bennünket is érintő fontos ügyet tárgyaltak meg és hoztak döntéseket. Elsősorban az EU-s projektek előkészítésével foglalkoztak, ahol az iskolákat, szociális létesítményeket, az úthálózatot érintő pályázatok részleteit beszélték meg. A Terra Hírújság olvasói már megtapasztalhatták, hogy megyei képviselőink a lap hasábjain rendszeresen hírt adnak munkájukról, a megyei történésekről, a gondokról és eredményekről. A legutóbbi ülések eredményeiről Baranyay Zsolt számol be részletesen a lap következő számában.

   A jövő esztendő ismét a választások éve lesz: új megyei önkormányzatot választunk. Már most el kell gondolkodnunk azon, kik azok az elismert, elegendő tudással, elhivatottsággal és öntudattal rendelkező egyének, akik vidékünk polgárait, magyar közösségünket eredményesen tudják majd képviselni a következő választási időszakban az önkormányzatiság ezen a fontos szintjén.

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)