Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Nyílt nap a Csillag Galériában

Nyílt nap a Csillag Galériában

2024. április 18., csütörtök | Ma: Andrea (HU), Valér (SK)
Könyvajánló Vissza
Címlap > Könyvajánló > Nyílt nap a Csillag Galériában
Nyílt nap a Csillag Galériában 2015. szeptember 29. kedd, 13:31
Nyílt nap a Csillag Galériában

   20 esztendő munkájának mozdítható eredményeit láthatta az érdeklődő Vecsén, a 2015. július 20-án nyílt kiállításon. Csillag András művészi tevékenységéről lapunkban már több alkalommal beszámoltunk. A művész Pozsony, Budapest és Prága művészeti főiskoláin és műhelyeiben csiszolta tehetségét, alkotásait kortársaival közös és egyéni kiállításokon mutatta be idehaza és külföldön. 

A művészt hitvallásáról, vidékünkhöz való kötődéséről kérdeztük.

   A szobrászkodást egyben hivatásomnak is tekintem, mivel létfontosságúnak tartom az alkotó munkát. A mű születése egy különös analitikus-szintetikus folyamat, melynek végső eredménye egy új képzőművészeti alkotás. Az elszántság, a viszontagságokkal teli küzdelem meghozza gyümölcsét. Vágsellyén születtem és erős vonzódást érzek ehhez a vidékhez, bár egyre jobban frusztrál és aggaszt minden, ami rontja életterünket, világunkat.

Milyen anyagokkal dolgozik, a környéken hol találjuk meg alkotásait?

   Általában acélt, rozsdamenteset, színes fémeket, fát, műgyantákat és egyéb anyagokat használok. A drága fémek kivételével majdnem minden anyag megihlet.

   Munkáim közül Vágsellyén található a kommunizmus áldozatainak tiszteletére állított emlékmű, mely nagyságra a legnagyobb alkotásom, 32 méter hosszú és 3 méter magas. A Vágsellye főterén álló Lady szobor szintén az én munkám. Vágkirályfa főterén a Szent Jobb emlékművet, a falu temetőjében az 1. és 2. világháború elesettjeinek tiszteletére állított emlékművet is én készítettem. A peredi községháza előtt a kitelepített magyarok emlékére állított emlékmű, és a peredi temetőben a 2. világháború áldozatainak tiszteletére állított emlékmű elkészítésére is engem kértek meg.

Milyen alkotásai szerepelnek a júliusban nyílt kiállításon és mikor látogatható?

   Júliusban nyitott napokat rendeztem műtermemben, ahol az utolsó 20 év munkáit mutattam be az érdeklődőknek. Jelenleg Galántán, a neogótikus kastély északi szárnyában van kiállításom. Itt antiideológiai műveimet mutatom be régebbi munkáimmal együtt. A vecsei műteremben található munkáimat egyének és csoportok napközben tekinthetik meg, hétköznapokon, bejelentkezés után.

Tervei, vágyai, céljai.

   Rengeteg tervem van, új és új munkák izgatnak, megvalósításuk céljaim közé tartoznak. A munka mellett és általa a belső és külső világ közti egyensúly keresése és megtalálása fontos számomra.

-szf-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)