Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Nótaest Vágsellyén

Nótaest Vágsellyén

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Lezajlott események Vissza
Címlap > Lezajlott események > Nótaest Vágsellyén
Nótaest Vágsellyén 2017. január 03. kedd, 13:28
Nótaest Vágsellyén

   November 20-án, 16 órai kezdettel a Vágsellyei Művelődési Ház esztrádtermében rendeztük, immár 15. alkalommal Szatmáry nótaestünket.

   A magyar nóta egyszerű és tiszta emberi megnyilvánulás, a lélek harmonikus működése: egyidős a magyar nyelvvel. Évszázadok óta változott ugyan, de szépségét ma is csodálva hallgatják szerte e világon. Számukat a szakértők 20 ezernél is többre becsülik.

   A magyar dal a magyar nyelv része. Segítségével tisztán tartható az anyanyelvünk. Fontos szerepet tölt be a magyar tudat ébren tartásában is. Nekünk, magyaroknak nyelvünk és zenei anyanyelvünk nagyobb kincsünk, mint a földünk. Zenei anyanyelvünk még akkor is él, amikor a föld már nem a miénk.

   Sok- sok távol élő magyar néha már csak egy-egy dallamfoszlánnyal emlékezik a hazára, de emlékezik. Mi ezeket a dallamfoszlányokat egy csokorba kötöttük, és kitűnő énekeseink előadták a legszebbeket.

   Szólóénekeseinket Kotlár József és cigányzenekara kísérte.

   Elsőként hallhattuk a Csemadok mellett működő Feketekázy János Magyar Ház vegyeskarát Sárkány Anikó karnagy vezényletével.

   Botka Ferenc elnök úr bevezetőjében üdvözölte Szatmáry György rokonságát, a vendégeket és az énekeseket. Megemlékezett a Feketeházy János Magyar Ház megnyitásának 12. évfordulójáról, amelyet 2004. november 21-én adtunk át rendeltetésének.

   Utána Takács Ibolya mutatta be a helyi és környékbeli énekeseket.

   Szeretettel üdvözöltük Papp Lajost Vágkirályfáról, Pintér Sándort és Zilizi Katalint, a vegyeskar tagjait,

   Szőcs Gézát, Vígh Valériát és Modrocky Jánost Felsőszeliből, Lachata Pált Vágáról, Lukács Galambos Editet Szencről és Sárkány Anikót, aki csodás hangján operettdalainkból adott elő részleteket.

   Megköszöntük az énekeseknek, akik elfogadták meghívásunkat, a zenekarnak, támogatóinknak és nem utolsósorban a lelkes közönségnek, hogy ezt a szép estét együtt tölthettük.

   Minden szereplőnek a vágsellyei Csemadok elnöke egy- egy szál virággal kedveskedett abban a reményben, hogy jövőre/november 3. vasárnapján, mint mindig/ ugyanitt ismét találkozunk.

   A közös nóta után a közönség tagjaiból is kedvet kaptak a nótázásra, és a színpadra léptek. Nekik is szeretettel gratulálunk.

-T.I.-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)