Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Négyszeres világkupa győztes

Négyszeres világkupa győztes

2024. május 04., szombat | Ma: Mónika (HU), Florián (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Négyszeres világkupa győztes
Négyszeres világkupa győztes 2014. május 08. csütörtök, 14:13
Négyszeres világkupa győztes

   Az uszonyos- és búvárúszó világkupa sorozat első állomása idén is Eger volt. Tizennégy ország 54 klubjának, 315 versenyzője képviseltette magát a Bitskey-uszodában rendezett kétnapos eseményen.

   Bukor Ádám (15 éves), a nyolcosztályos tagozat negyedikes tanulója kiemelkedően szerepelt az egri fordulón, ahol négy futamból négy aranyat hozott haza, és ő kapta meg a legjobb junior versenyzőnek ítélt díjat is ezen a versenyen. Vele készült a következő beszélgetés.

Az Egerben megrendezett világkupa verseny az alapozási időszak közepére esik, ilyenkor nem várhatók csúcseredmények, neked ez mégis összejött. Hogy lehetséges ez?

   Mivel az évet rögtön egy világkupával kellett kezdenünk, a legtöbb versenyző egy kicsit stresszes, sokaknak nem sikerült olyan időt úszniuk, amilyet szerettek volna, történtek kizárások is. Nekem szerencsére nem voltak ilyen problémáim. Valószínűleg azért sikerült ilyen jól teljesítenem, mert az edzőm (édesapám), sokat foglalkozott velem, és felkészített a versenyre.

Mi volt az oka, hogy az alapiskola 4. osztálya befejeztével átjöttél a Kodály Zoltán Gimnázium nyolcosztályos tagozatába?

   Először az apám figyelt fel a tehetségemre, és úgy gondolta, hasznos lenne igénybe vennem a gimnázium uszodáját. Így kerültem a Kodály Zoltán Gimnáziumba. Kellemesen csalódtam az intézetben, a tanárok segítőkészek, támogatnak a sportolásban is, jó az oktatás és finomak az ebédek.

Hogy néz ki a napi edzési programod?

   Reggel hétkor kezdünk a gimnázium uszodájában, ilyenkor általában 4,5 kilométert úszok. Individuális tanmenet szerint tanulok, a reggeli úszás áthajlik a tanítási órákba, így megesik, hogy lemaradok az elsőkről. A tanárok nagyon kedvesek és megértők, tudják, hogy keményen dolgozok, nem neheztelnek rám, együtt örülnek a sikereimnek és büszkék s győzelmeimre. Ez számomra nagy támogatást jelent. A tanulás után, az esti órákban, a fizikai gyakorlás következik: két órányi edzésem van a TRITÓN Sportklub medencéjében. A nap végére sikerül összehoznom 10 kilométernyi távot.

Mik a céljaid a jövőre nézve?

   A világkupa sorozat következő versenyét egy olaszországi városban, Lignanonban rendezik, majd Prága és Gliwice következik. A junior világbajnokságnak Kréta szigete lesz a helyszíne. A dubai világkupa döntőn is ott szeretnék lenni, az eredményeim feljogosítanak rá. Csak reménykedem, hogy apunak sikerül támogatókat is találni, az utazással járó költségeket nem mindig bírja a sportklub és a család költségvetése.

Puchla Nikolett, 3.A, 
Kodály Zoltán Gimnázium Galánta

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)