Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Napsütéses novemberi kirándulás

Napsütéses novemberi kirándulás

2024. július 16., kedd | Ma: Valter (HU), Drahomír (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Napsütéses novemberi kirándulás
Napsütéses novemberi kirándulás 2017. január 03. kedd, 14:27
Napsütéses novemberi kirándulás

   November 22-én két autóbusszal indultunk Lednicébe. Csehország keleti részében, Dél-Morvaországban, mintegy 300 négyzetkilométeren terül el az Európa kertjeként is tisztelt óriási angolpark és természetvédelmi övezet, melynek legszebb és legkedveltebb helye, a Liechtenstein grófok csodálatos mesepalotája, a lednicei kastély.

   Az Unesco világörökségi listán is szereplő látványos kastélyt eredetileg neogótikus, majd az 1500-as években reneszánsz stílusú kastéllyá építették.  A kastélyban tett látogatásunk útvonala a régi földszinti dísztermeken vezetett végig, itt láthattuk a páratlan fából faragott csigalépcsőt.  A csodálatos parkban tett séta különösen élvezetes volt a gyönyörű napsütésnek köszönhetően. A séta után jólesett a finom ebéd.

   Következő úticélunk a Szakolcától 6 km-re délnyugatra, a Cseh határon elterülő halicsi várkastély megtekintése volt. A vár egy részét a város felújította, múzeumként várja az idelátogatókat.

   Kellemes, tartalmas, hangulatos kiránduláson vehettünk részt.

Kajos Katalin

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)