Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Nagypályás kispályások

Nagypályás kispályások

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Sport Vissza
Címlap > Sport > Nagypályás kispályások
Nagypályás kispályások 2013. október 06. vasárnap, 11:36
Nagypályás kispályások

Interliga, Extraliga, Winterliga – Galántán és a környéken értik, tudják, mit takarnak ezek a kifejezések.

   Egy polgári társulásként tevékenykedő sportot, mozgást, focit szerető közösségek szövetségét. Melynek alapszabályzata, vezetősége, ellenőrzőbizottsága és mintegy 200 tagja van, ahogy illik és kell. A tevékenységhez szükséges anyagiakat a tagsági illetékekből, a rajtpénzből és támogatásokból biztosítják.

   Immár 34. alkalommal hirdették meg a kispályás foci városi bajnokságát, ahol az Interligában, és a magasabb színvonalat jelentő extraligában is 10-10 csapat küzd a dobogós helyekért.

   A játék alapfeltétele, hogy túlnyomórészt galántaiak és környékbeliek alkossák a csapatokat. Aktív futballista nem játszhat, a korhatár nincs megszabva. Szerepel néhány környékbeli csapat is – Taksony, Vágsellye, Javorinka, Szered –, akik szintén évek óta szereplői a ligának. Egy-egy rangadó után családjaikkal együtt, jó hangulatú összejöveteleken beszélik meg közös dolgaikat.

   Télen, mivel ezt a sportot nem lehet abbahagyni, Winterliga néven, a város polgármesterének díjáért rendeznek rendszeresen tornát.

   A galántai sportrajongók számára a Juventus, az Arsenal, a Galatasaray nem mindig azt a bizonyos külföldi nagycsapatot jelenti, hanem a helyi ligákban szereplő együtteseket.

   A Štúr utcai iskola pályáján emberek sokasága figyelte rendszeresen a mérkőzéseket, híre, neve, tekintélye van a kispályás focinak Galántán.      
A bajnokság mérkőzéseit most a valamikori PUS-ka pályáján rendezik.

Hanza csapat

   Az együttes gerincét a galántai Hanza telepről származó focisták alkotják, ezért az elnevezés. Húsz éve alakultak, azóta állandó résztvevői a bajnokságnak. Részletesebben a csapat tagjától, az Interliga ellenőrző bizottságának elnökétől, Horváth Miklóstól kapok tájékoztatást. Ő „civilben” az Északi-lakótelepen található Viktória Panzió és Wellness Központ tulajdonosa.

  A Hanza csapat nyolcszor végzett az Extraliga első helyén, kétszeres Interliga győztes, öt alkalommal nyerte el a város kupáját és két alkalommal lett a Winterliga győztese. Ezenkívül a különböző meghívásos focitornákról több mint 40 kupa díszíti gyűjteményüket. Egyéniben is számos elismerést kaptak: Rapand Pista „Balon” számos alkalommal a legjobb kapus, Varga Štefan a legjobb mezőnyjátékos és Horváth Miki a legjobb góllövő címet kapták.

   A felsorolt eredményekből, sikerekből is látni, hogy a csapat átlagéletkora eléggé magas. A két ligában szereplő 20 együttes közül a legmagasabb, hiszen néhányan már átlépték az 50-et, a többiek egy-két kivétellel 40 fölött vannak. Mivel többnyire volt aktív focisták alkotják a keretet, a kort a tapasztalat kompenzálja a fiatal huszonéves ellenfelekkel szemben.

A jelenlegi csapat kerete:

Rapand „Balon“ Pista, Vasák Roli, Hipík Pista, Mikovits Sanyi, Szolga Sanyi, Kysela Róbi, Vígh Jancsi, Újváry „Ucho“ Pityu, Kondákor Jano, Prokopec Jancsi, Horváth Miki

   Minden egyes bajnoki mérkőzésükre becsületesen készülnek. Minden héten egy alkalommal edzést tartanak a Hody füvespályán. Az edzés és a bajnoki mérkőzés után is mindenki kötelezően részt vesz a játék elemzésén, ahol egy-egy korsó sör mellett erősítik a csapatszellemet. Részben ennek köszönhető, hogy ebben az évben ünnepelték a csapat megalakulásának 20. évfordulóját. A Victória Panzióban rendezett ünnepélyre meghívták a 20 év alatt a csapatban szerepelt focistákat és párjaikat. Ünnepségünket az oktatásügyi miniszter, Galánta polgármestere és a testvérváros, Paks csapata, illetve alpolgármestere is megtisztelte.

Gratulálunk a kerek évfordulójukat ünneplő hanzásoknak! Sok-sok győzelmet, erős csapatszellemet, kitartást kívánunk ennek a nagyszerű közösségnek!

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)