Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Nagyfödémesi Magyar Óvoda

Nagyfödémesi Magyar Óvoda

2024. május 05., vasárnap | Ma: Györgyi (HU), Lesana/Lesia (SK)
Intézmények Vissza
Címlap > Intézmények > Nagyfödémesi Magyar Óvoda
Nagyfödémesi Magyar Óvoda 2013. október 16. szerda, 12:11
NAGYFÖDÉMESI MAGYAR ÓVODA

MESEORSZÁG – A NAGYFÖDÉMESI MAGYAR ÓVODA

Az intézmény programja:

Játszunk Meseországban – játékra, mesére, mozgásra épülő pedagógiai munka.

Alkalmazottak:

PaedDr. Manó Ivett (igazgató), PaedDr. Sercel Mónika, PaedDr. Karácsony Ildikó, Karas Beáta, Záreczky Magdaléna, Borovský Patrícia, Köböl Erika – pedagógusok és Mancal Vera – technikai személyzet.  

A szülő szövetség vezetősége:

Tóth Ildikó – elnök, Balangó Bea, Javorsky Szilvia, Sebők Bea, Korman Lucia, Nagy Olga, Szabó Annamária, Jankó Katalin, Koller Romana, Lakatos Zsuzsanna, Németh Zsuzsanna, Szőcs Anikó, Németh Lucia.

Hagyományos, sikeres rendezvények:

   Mesenap az elsősökkel, drámapedagógiai napok – Mács Katalinnal, Mikulás, farsang,- álarcosbállal, gyermeknapok – 1 hétig tartó rendezvénysorozat a gyermeknap alkalmából – benne drámapedagógia foglalkozás, sportnap, lángos-sütés, családi nap a szülőkkel, rendőrbemutató - oviolimpia, fit-labda hét, Tökfilkó parti, ballagás.

   A Borsos Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolával szervezett közös rendezvényeik a kézműves foglalkozásokkal tarkított Családi nap, szülői bál, karácsonyi és anyák-napi műsorok,

   A Nagyfödémesi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda három osztállyal működik. Érdekessége, hogy egyre több helyi és környékbeli szlovák gyermeket is ide íratnak szüleik, mert nemcsak érdekes és sokrétű az óvoda programja, hanem valóban színvonalas oktatás és nevelés folyik itt. Így a szlovák anyanyelvű gyerekek belekóstolnak a magyar nyelvbe, a magyar gyerekek pedig játszva, szinte észrevétlenül sajátítják el a szlovák nyelv alapjait.

   Az intézmény vezetője Manó Ivett elmondta, hogy az óvodában nagy teret adnak az újításoknak, az új tanítási módszereknek. Két sikeres pályázatuknak a – SAMSUNG és a PONTIS Alapítványnak, valamint további támogatók és a szülők összefogásának köszönhetően az elmúlt év nyarán teljesen felújították az óvodát – kifestették az osztályokat, tatarozták a szociális helyiségeket, a talajokat is felújították, és szinte az egész berendezést sikerült kicserélni. Az osztályokban van számítógép, amellyel a gyerekek már ebben a korban megismerkedhetnek. Nagy büszkeségük az interaktív tábla, amelynek segítségével érdekesebbé teszik a gyermekek számára az oktatást.

-szme-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)