Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Nagy siker volt a nádszegi versmaraton

Nagy siker volt a nádszegi versmaraton

2024. április 25., csütörtök | Ma: Márk (HU), Marek (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Nagy siker volt a nádszegi versmaraton
Nagy siker volt a nádszegi versmaraton 2015. május 15. péntek, 11:49
Nagy siker volt a nádszegi versmaraton

   Nagy érdeklődés mellett zajlott az első nádszegi versmaraton, amit a Csemadok alapszervezete és a helyi művelődési ház rendezett. A magyar költészet napja alkalmából kora délelőttől estig több tucat magyar vers hangzott el a község főterén kialakított színpadon. Elsőként az alapiskola alsó tagozatos tanulói szavaltak, dél körül a felső tagozatos diákok folytatták a versmondást. Délután pedig a falu felnőtt lakossága állt színpadra, hogy elszavalja kedvenc magyar versét. Rózsa Beatrix, a Csemadok Nádszegi Alapszervezetének elnöke elmondta, nagy sikerként értékelik a pénteki programot. „Már az is nagy eredmény, hogy az emberek forgatták a könyveket és keresték a verset, amit elszavalhattak” – mondta Rózsa Beatrix.

   A faluban kiragasztott meghívók mellé egy-egy szép magyar vers is került: azt olvasva mindenki szebbé tehette a napját. A színpadon délelőtt tíztől este hatig megszakítás nélkül szólt a vers, nem kellett keresni vagy kérni senkit sem. Fülöp Leona magyar-zene szakos tanárnő elhivatottsága, nagyszerű és hibátlan programvezetése, valamint az alapiskola tanulóinak részvétele nagyban hozzájárult a nap sikeréhez. Az elhangzott szavalatok gyakran csaltak könnyeket a jelenlevők szemébe.

   A szervezők egy kiállítás megnyitójával és jazz-esttel tették még különlegesebbé a versmaratont. A helyi kultúrházban megnyílt babakiállításon az értékes babák mellett szép kézimunkákat is láthatott a közönség. A hidaskürti Čmehýl Otília gyűjteményéből összeállított kiállítás egyik különlegessége egy kilencven éves baba volt.

   A szavalatokat követően Deja Vu klubestet tartottak az új irodaház csarnokában. Az est vendégei megismerhették Strieženec Sándor Bíborhajnal című kisregényét, amelyről Dobos László beszélgetett a szerzővel. „Egy picit benne vagyok a könyvben“ – mondta a kisregényről az író, aki terveiről is beszélt a közönségnek. „Írni könnyű, ha van mondanivaló, akkor érdemes is“ – közölte Strieženec Sándor, a Deja Vu tagja. A bemutató után Németh Imre  virágénekeket adott elő, majd a Deja Vu zenekar szórakoztatta a közönséget.

   A rendezvény szervezői köszönik minden szavaló részvételét, köztük az idősek otthona lakóinak előadásait. A vezetőség hálás Fülöp Leonának a program vezetéséért, valamint köszöni a Molnár Kézműves Borászat támogatását.

-KB-

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)