Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Mire is jó egy doboznyi szeretet?

Mire is jó egy doboznyi szeretet?

2024. április 19., péntek | Ma: Emma (HU), Jela (SK)
Gyerekeknek Vissza
Címlap > Gyerekeknek > Mire is jó egy doboznyi szeretet?
Mire is jó egy doboznyi szeretet? 2017. január 31. kedd, 15:11
Mire is jó egy doboznyi szeretet?

   2016-ban, immáron 5. alkalommal sikerült megajándékoznunk néhány gyermeket egy csipetnyi szeretettel! Az előző évek sikerein felbuzdulva ebben az évben is megszerveztük a Cipősdoboz-gyűjtőakciót. Ismét sok önkéntes kapcsolódott be a gyűjtésbe, valamint az ajándékok széthordásába. A Pro Mached polgári társulás mellett a szervezésben részt vett a Megbecsültek Társasága, a Galánta és Vidéke társulás, a Pázmány Péter Alapítvány, valamint sok-sok önkéntes segítő.

   Az akció onnan kapta a nevét, hogy az ajándékozók egy cipősdobozba ajándékokat csomagolnak (játékokat, író- és rajzeszközöket, könyveket, ruhákat, édességeket, stb.), majd ráírják a dobozra, hogy hány éves fiú vagy lány a címzett. Így a meglepetések olyanok kezébe kerülnek, akik megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Ennek köszönhetően az ajándékok sokkal kedvesebbek a gyerekek számára.

   A gyűjtés már jócskán túlnőtte a Galántai és a Vágselyei járás határait, hiszen Nyékvárkonyról és Nagymegyerről is érkeztek hozzánk csomagok. A több száz ajándékot a gondos osztályozás után továbbítottuk az alsókorompai, dunaszerdahelyi, nagymegyeri, gútai, ifjúságfalvai és komáromi gyermekotthonokba. Azokban a falvakban, ahol megkaptuk a rászoruló gyermekek listáját, akiknek névtelenül szerettek volna ajándékozni az ajándékozók, ott az egyes családokhoz is ellátogattunk, hogy személyesen adjuk át a kis csomagokat.

   Jó volt látni a sok boldogságtól ragyogó szempárt az ajándékbontás során, mert bár mindenki megígérte, hogy az ajándékot csak a fa alatt bontja ki, nagy részük már az átvétel után rohant kielégíteni kíváncsiságát. A gyerekek csillogó szemekkel tépték szét a csomagolópapírt, és boldogan mutatták egymásnak, mit rejt az ő dobozuk. Mások óvatosan, lassan nyitották ki, mint aki nem akar hinni a szemének, hogy ezt a hatalmas csomagot neki hozták.

   A jövőben is tervezünk hasonló gyűjtést, hiszen nagyon jó érzés tudni, hogy vannak emberek, akik szívesen adakoznak. Nem csak az ajándékokra és az ajándékozókra gondolunk, hanem az önkéntesek munkájára is, akik szabadidejüket és gyakran anyagiakat sem kímélve gyűjtötték, osztályozták, majd széthordták az ajándékokat.

   Nagyon szépen köszönjük minden ajándékozónak a csomagot, és valamennyi önkéntesnek az önzetlen segítséget! Nélkülük nehéz lett volna ennyi gyermeknek örömöt okozni.

   Akinek pedig az őszi nagytakarítás során üres cipősdoboz kerül a kezei közé, kérem, ne dobja ki, az akciót ebben az évben is megismételjük!

"Mindig van okunk egy ajándékra... Csomagold be szeretettel, és helyezd el az ajtó elé. És várj. Ajándékod, ha szeretettel adtad, célba ér. És ajándékodnak bármikor örül, aki kapja. Mert mindig van alkalom az ajándékra." ( Csitáry-Hock Tamás )

Fodor Szilvia

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)