Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Mi mindenre jó az ecet?

Mi mindenre jó az ecet?

2024. május 06., hétfő | Ma: Ivett (HU), Hermína (SK)
Tanácsadó Vissza
Címlap > Tanácsadó > Mi mindenre jó az ecet?
Mi mindenre jó az ecet? 2014. december 17. szerda, 13:24
Mi mindenre jó az ecet?

• Gyomornyugtató: Ha a gyomorsav hiánya okoz emésztési zavart, egy teáskanálnyi ecet étkezés után mindent megoldhat. (Természetesen, ha a probléma a túl sok gyomorsav miatt jelentkezik, az ecet tovább rontja a helyzetet.)

• Hűsítő: A bőrre kenve gyorsan elpárolog, így kellemesen hűt, és csillapítja a napégés okozta fájdalmat. Az ecet a leégett bőr viszketését kiváltó gyulladást is csökkenti.

• Baktérium- és gombaölő: Amikor a baktériumok vagy gombák elszaporodnak a külső hallójárat meleg, nyirkos üregeiben, külsőfül-gyulladás alakul ki. Az ecet mind a két fajta betolakodót elpusztítja. Gyógyszertári alkohollal egyenlő arányban keverve csepegtessük a fülbe. Vigyázat! Ha azt gyanítjuk, hogy átszakadhatott a dobhártya, ne alkalmazzuk ezt a módszert, hanem forduljunk haladéktalanul orvoshoz.

• A lábujjak között Az ecetes lábfürdő hatékony gyógymód lábgombásodás ellen.

• Szagtalanító: Magas savtartalma erős illatot ad az ecetnek, amely elnyomja a kellemetlenebb szagokat. Az utolsó öblítővízhez adva kiveszi a cigaretta-, hónalj- vagy lábszagot a ruhákból, és felfrissíti a textilpelenkát.

• Fejfájás ellen: Az ecet az egyik legnépszerűbb fejfájás elleni népi orvosság. Áztassunk egy darab tiszta rongyot ecetbe, és tekerjük a fejünk köré.

• Toroknyugtató: Az ecet a népi gyógyászatban előkelő helyet foglal el a torokfájás elleni szerek listáján is. Néhányan azt javasolják, hogy gargarizáljunk egy pohár meleg víz és egy evőkanál ecet keverékével. Mások házi készítésű, köhögés elleni sziruphoz egyenlő mennyiségű mézet és almaecetet ráznak össze.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)