Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megyei támogatások szervezeteknek

Megyei támogatások szervezeteknek

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megyei támogatások szervezeteknek
Megyei támogatások szervezeteknek 2014. június 12. csütörtök, 12:35
Megoldandó gondjainkról II

   Örömmel fogadtam a lehetőséget, hogy a Terra Hírújságon keresztül is alkalom adódik, hogy kapcsolatban legyünk a választókkal, és tájékoztassuk az olvasókat a megyei parlamentben történtekről. Hiszen joguk van tudni, hogy az egyes képviselők hogyan védik az érdeküket, mit tesznek értük.

   Járásunkból 5 képviselő került a Magyar Közösség Pártjának színeiben a megyei képviselőtestületbe. Ez azt jelenti, hogy a Galántai járást a mi képviselőink képviselik a legnagyobb számban. Ez nagyon szép eredmény és egyben nagy felelősség is, hiszen főleg rajtunk múlik, mennyire fogunk tudni segíteni az itt élő embereknek azokban a kérdésekben, amelyek a megyei szintű hatáskörök közé tartoznak.

   Képviselőink minden bizottságban jelen vannak, aminek köszönhetően közvetlen beleszólásunk van a történésekbe. Ehhez természetesen az kell, hogy a bizottsági üléseken részt vegyünk. Örülök neki, hogy valamennyi MKP-s képviselőtársam komolyan veszi a választók által ráruházott feladatot, és a bizottsági üléseken részt vesznek, aktívan kiveszik részüket a munkájából.

   Tudatosítjuk, hogy az egyik legégetőbb probléma járásunkban továbbra is a galántai kórház ügye. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy olyan megoldás szülessen, amely elsősorban az itt élő emberek javát szolgálja. Tudjuk, hogy jelenleg a helyzet nem jó. Ahelyett viszont, hogy állandóan ezt szajkóznánk és vádaskodnánk, megoldásokat keresünk. Gazdasági szakemberek, a kórházban dolgozó személyzet véleményét kérjük ki, máshol sikeresen működő kórházakba látogatunk el tanácsokért. Azt szeretnénk, ha az itt élők egy olyan intézményt kapnának, ahová ők és szeretteik bizalommal fordulhatnak, ha arra szükség van. Hiszen az egészség az egyik legdrágább kincsünk.

   Több jó hírrel is szolgálhatunk. Egyebek mellett sikerült elérni, hogy ebben az évben is kiírásra kerüljenek pályázatok. Ennek köszönhetően különböző szervezetek kérhetik a megye támogatását tevékenységük végzéséhez. Tény, hogy nem óriási összegekről van szó, de az ilyen szervezetek működésénél néhány száz euró is komoly segítséget jelenthet. Arra szeretném buzdítani a közösségünket segítő szervezeteket, éljenek a lehetőséggel! Bővebb információkat a megye honlapján találhatnak, vagy bizalommal fordulhatnak hozzánk, a képviselőkhöz is.

   Ahogy azt már az elején is említettem, fontosnak tartjuk a kapcsolattartást közösségünk polgáraival. Éppen ezért rendszeres fogadóórákat szeretnénk tartani járásunk minden egyes településén. Ezeken a fogadóórákon alkalom lesz arra, hogy személyesen is találkozzunk, hogy választóink elmondhassák, mi az, amiben segíteni tudunk. Mindezt nem csak a választások előtt, hanem folyamatosan. Tudatában vagyunk annak, hogy csak úgy tudjuk hitelesen képviselni közösségünket, ha ismerjük polgártársaink mindennapos gondjait. A fogadóórák időpontjáról időben értesíteni fogjuk a települések lakosait. Örülni fogunk, ha ezeket az alkalmakat minél többen kihasználják, és ez által is javítani tudunk közösségünk mindennapi életén.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)