Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megújult lendülettel

Megújult lendülettel

2024. április 19., péntek | Ma: Emma (HU), Jela (SK)
Ifjúsági csoportok Vissza
Címlap > Ifjúsági csoportok > Megújult lendülettel
Megújult lendülettel 2013. október 06. vasárnap, 10:49
Megújult lendülettel

   Általános problémának számít a faluban, ahogy minden bizonnyal sok más helyen is, hogy a fiatalság magába forduló és olyannyira igénytelen, hogy már az sem zavarja, ha a barátaival már csak az interneten keresztül tartja a kapcsolatot. Manapság hajlamosak vagyunk a számítógép adta lehetőségeket túlértékelni és ahelyett, hogy kihasználnánk kapcsolatteremtő erejét és személyes találkákat egyeztetnénk rajta keresztül, mi inkább láthatatlanban kommunikálunk.

   Már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy a zsigárdi fiataloknak össze kellene fogniuk. Több járásunkbeli településen - Negyed, Pered, Farkasd -, már több éve működnek aktívan az ifjúságot tömörítő klubok. Én hiszek abban, hogy mi zsigárdiak is képesek vagyunk megvalósítani egy hasonlóan jól működő csoportot, sőt, törekedni fogunk arra, hogy behozzuk a lemaradásunkat és kiemelkedő csapatmunkát tudjunk felmutatni.

   Nagy örömmel töltött el, amit március 1-én, az első taggyűlésünkön tapasztaltam. Bebizonyosodott, hogy falunkban igenis vannak vállalkozó szellemű, megbízható, ambiciózus fiatalok, akik szeretnék szabadidejüket aktívan kihasználni. Akkor este szép számban összejöttünk, és amikor a formaságok után rátértem ötleteim kifejtésére, szinte pillanatok alatt megváltozott minden... szó szót követett, és a fiatalok bátran és fesztelenül mondták el elképzeléseiket, ötleteiket. Igen, kijelenthetjük a zsigárdi fiatalság felébredt!

   Összejövetelünkön megjelent Nagy Richard, a Via Nova ICS Országos Ellenőrző és Etikai Bizottságának elnöke és Duba Denis, a Bonita Fiatalok a Szolidaritásért Polgári Társulás elnöke. Hozzászólásukban buzdítottak bennünket és felhívták figyelmünket arra, hogy milyen fontos azok a közös cél, amit mi most helyi szinten, ők pedig országos, illetve regionális szinten képviselnek.

   A ZSIK elsődleges céljai közt szerepel a helyi fiatalság érdekvédelme, kulturális életének gazdagítása, a sportolás népszerűsítése a fiatalok körében, illetve kisebbségi kultúránk hagyományainak megőrzése. Feltétlenül teret kívánunk adni ismeretterjesztő, illetve tudományos előadásoknak, környezetvédelmi és közérdekű megmozdulásoknak. Együtt kívánunk működni községünk önkormányzatával, de fontosnak tartjuk a kapcsolatteremtést a járásban működő ifjúsági klubokkal, illetve regionális szinten más fiatalokat tömörítő csoportosulásokkal is. Programjainkba a fiatalságon kívül szeretnénk bevonni a helyi óvodásokat, illetve alapiskolásokat is. Munkatervünket igyekszünk úgy összeállítani, hogy minden korosztály számára világossá váljon: Zsigárdon működik az ifjúsági klub!

Baranyay Csilla,
a ZSIK és a Via Nova ICS helyi szervezetének elnöke                                                                  

 

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)