Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megoldandó gondjainkról

Megoldandó gondjainkról

2024. május 17., péntek | Ma: Paszkál (HU), Gizela (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megoldandó gondjainkról
Megoldandó gondjainkról 2014. május 08. csütörtök, 14:07
Megoldandó gondjainkról

„A Vágsellyei járás polgárai megérdemlik, hogy a megyei önkormányzat komolyan foglalkozzon a járás egészségügyi ellátottságának helyzetével, mert az eddigi hozzáállás és lépések csak alibizmusnak minősíthetők” - Baranyay Zsolt

Mgr. Baranyay Zsolt, jogász, Nyitra megyei képviselő.

Mi volt az indítéka annak, hogy jelöltesse magát a 2013-as választásokon, melyek az Ön választási programjának fő tételei?

   A megyei önkormányzatba azzal a céllal jelöltettem magam, hogy hatékonyan szeretném befolyásolni a közigazgatás eme szintjének tevékenységét. Párttársaimmal együtt a kampány során, nagyon sok más jelölttől eltérően nem ígértünk teljesíthetetlen dolgokat, olyanokat, amelyek nem a megye hatáskörébe tartoznak. Minden polgár érdekét figyelembe véve igazságos és arányos elosztást szeretnénk. A megye rendelkezésére álló közpénzek igazságos elosztása volt a mottója választási programunknak. Mert, véleményünk szerint, járásunk a megyei költségvetésből nem részesült arányosan. Választási programunk, amelyet az MKP többi képviselőjelöltjével dolgoztunk ki a választók megtalálhatták a facebookon, és a párt Hírvivő című kiadványában és a TERRA Hírújságban is. Jelszavakban, 11 pontban, szlovák és magyar nyelven is közzé tettük propagációs anyagainkban. Elsődlegesen az egészségüggyel, az úthálózat felújításával és karbantartásával, valamint az iskolaüggyel és a régiófejlesztéssel foglalkoztunk.

Mint a Vágsellyei járás képviselője megyei munkájában mit tart elsődlegesnek?

   Elsődlegesen „ahol a cipő legjobban szorít” problémakört tartom a legfontosabbnak képviselői munkám során. Ezek közül is a járás egészségügyi ellátottságának biztosítását tartom a legfontosabbnak. (A törvény értelmében a megyei önkormányzatnak felelősége az egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítása.) A megye eddigi hozzáállását és lépéseit ezzel kapcsolatosan alibizmusnak tartom. A megyének mindenképpen határozottan kell ebben az ügyben cselekednie. Járásunk megérdemli, hogy a megyei önkormányzat komolyan vegye az egészségügyi ellátás helyzetének megoldását vidékünkön. Úgy gondolom, hogy mi, a Vágsellyei járás képviselői nem mondhatunk le arról, hogy a sellyei kórházban elfekvő egészségügyi ellátás legyen, még akkor sem, hogyha ez rövidtávon nem megvalósítható. Ezzel kapcsolatosan több megoldásról gondolkodhatunk. A végső megoldás egy teljes üzemelésű kórház, komplex ellátással és részlegekkel. Jelenlegi igyekezetünk arra irányul, hogy legalább a kórház poliklinikai részlegét teljes mértékben fel tudjuk újítani.

   Feltételezem, hogy az olvasók többsége egyetért velem abban, hogy a másod- és harmadosztályú közutak járásunkban rossz állapotban vannak. Más járások polgárai is panaszkodnak az utak állagára, véleményem szerint azonban erre a megye a mi járásunkban költött a legkevesebbet. A tarthatatlan állapotra megoldást kell találnunk. Annak ellenére, hogy járásunk képviselői ellenzékben vannak a megyei testületben, remélem a koalíciós képviselőket meg tudjuk győzni a helyzet javítása érdekében.

Mint megyei képviselőnek mik a legközelebbi konkrét céljai ebben az évben?

   Mivel a regionális politikában új vagyok, szeretnék megismerkedni a megyei hivatal egyes részlegeinek munkájával, a már folyamatban lévő, illetve a készülő aktivitások állapotával. Januári ülésünkön jóváhagytuk munkánk időrendjét, ennek értelmében a következő ülésünkre március 24-én kerül sor. Előtte ülésezik Nyitra megye önkormányzatának tanácsa, melynek jómagam is tagja vagyok. Ebben az évben minden fórumon (hivatal, tanács, képviselőtestület) szeretném a járásunkat érintő minden fontos kérdést előterjeszteni, mert úgy látom, képviselőtársaimnak sok mindenről nincs tudomásuk.

(szf)

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)