Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megjelent a TERRA Hírújság szeptemberi száma (2016)

Megjelent a TERRA Hírújság szeptemberi száma (2016)

2024. május 03., péntek | Ma: Tímea (HU), Galina (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megjelent a TERRA Hírújság szeptemberi száma (2016)
Megjelent a TERRA Hírújság szeptemberi száma (2016) 2016. szeptember 10. szombat, 11:15
Megjelent a TERRA Hírújság szeptemberi száma (2016)

   A mátyusföldi havilap két írása foglalkozik a tanévkezdéssel, az anyanyelvi oktatás jelentőségével. Közli Sebők Valéria, rimaszombati pedagógus Üzenetét, amely az országos tanévnyitón, Hanván hangzott el, valamint Pék Éva, vízkeleti pedagógus írását, Becsöngettek címmel.

   A lévai vár rovásírásos emlékeiről Friedrich Klára rovásíráskutató értekezik sorozatának következő részében, Pukkai László történész pedig a XII. Alsószeli Jurtanapok méltatása mellett a település kulturális-közösségi hagyományait is felsorolja.

   A Tanácsadó rovatban többek között MUDr. Czellárik Mária írását találják, A hasmenésről nem csak nyáron címmel.

   A vidék eseményeiről a lap deáki, vágsellyei, felsőszeli, feketenyéki, galántai és zsigárdi tudósítói számolnak be részletesen.

   A Csemadok oldalakon ezúttal egy bosznia-hercegovinai kirándulás útibeszámolóját, a kecskeméti Csiperó fesztiválról szóló tudósítást, illetve a Csemadok Galántai TV és helyi szervezeteinek őszi-téli eseménytervét találjuk.

   A Programajánló rovat a Farkasdi Őszi Vásár eseményeire, a királyrévi Révfeszt zenei fesztivál koncertjeire, valamint a 43. Nagyfödémesi Díjugrató Lóversenyre invitál. Mindezek mellett közli Dr. Papp Lajos szívsebész nádszegi előadásának meghívóját, egy tallósi egészségügyi séta és a Felsőszeli Szüreti Felvonulás és Kukoricafosztás programját is.

   Nyitra Megye Önkormányzatának nyári tanácskozásairól és döntéseiről Baranyay Zsolt, az MKP megyei képviselője tájékoztat.

   A Mátyusföldi könyvek rovat Fellinger Károly Ilka vára című, nemrégiben megjelent mese- és mondagyűjteményének ismertetőjét közli Z. Németh István tollából.

   A Megbecsültek Társaságának oldalán legutóbbi kirándulásaik beszámolói, illetve egy felhívás olvasható.

   A havilap a felsoroltakon kívül még a számos érdekes anyagot tartalmaz.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a archivum.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a archivum.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)