Ön most a régi weboldalunkat nézi (Archívum).  VISSZA AZ ÚJ WEBOLDALRA
Megjelent a TERRA Hírújság októberi száma (2016)

Megjelent a TERRA Hírújság októberi száma (2016)

2024. április 26., péntek | Ma: Ervin (HU), Jaroslava (SK)
Közélet Vissza
Címlap > Közélet > Megjelent a TERRA Hírújság októberi száma (2016)
Megjelent a TERRA Hírújság októberi száma (2016) 2016. október 11. kedd, 13:42
Megjelent a TERRA Hírújság októberi száma (2016)

   A hónap első hetében megjelent havilap bevezető írása Mézes Rudolf tollából való, aki a Csemadok és a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének közelgő országos közgyűlései kapcsán fogalmazta meg gondolatait.

   A lap köszönti az Európa Polgári Díjjal kitüntetett Csemadok nagyfödémesi országos közgyűlését, és közli a szervezet 2017-es - Mátyusföldön megrendezendő - országos-, területi- és járási rendezvényeinek tervezetét is.

   A Helytörténet rovatban Dr. Pukkai László Földreformok árnyékában Mátyusföldön - című sorozatának összefoglalóját, és a vidék településeinek nemzetiségi változásait 1938-tól 2011-ig bemutató táblázatot találja az olvasó.

   A régió kulturális-közösségi történéseiről ezúttal a havilap hidaskürti, vízkeleti, vágkirályfai, deáki, tallósi, zsigárdi és vágsellyei tudósítói számolnak be. A Rákóczi Szövetség ösztöndíjainak ünnepélyes átadásáról két beszámolóból tájékozódhat az olvasó.

   Folytatódik Friedrich Klára a felvidéki rovásírásemlékeket felsoroló sorozata, aki ezúttal a túrócbélai templom rovásírásos emlékekeit ismerteti.

   A Megbecsültek Társaságának legutóbbi kirándulásáról és az elkövetkező tervekről Fodor Szilvia, a társulás egyik vezetője számol be a Szépkorúak oldalán.

   A Programajánlóban a 18. alkalommal, most Pereden megrendezendő Országos Citeratalálkozóra és a 9. alkalommal megtartott vízkeleti Harmónia népzenei találkozóra invitálnak a szervezők. A királyrévi Alma – és Kacsafesztiválról részletes ismertetőt, és egy riportot is közöl a lap Szikura Ferenccel, az Agrostaar Mezőgazdasági Vállalat igazgatójával.

   A hosszúfalusi Tóth Károlyra a Közélet című rovatban emlékezik a lap. Az olvasó itt találja Neszméri Tünde interjúját is, amelyet az MKP önkormányzati alelnökével, Kőrösi Ildikóval készített.

   Az újság közli a forradalmak hősei tiszteletére Zsigárdon felállított emlékmű ünnepélyes leleplezésének meghívóját. A jelentős eseményre a szerkesztők a címoldalon is felhívják a figyelmet.

   A Tanácsadó rovat írása a leggyakoribb őszhöz kapcsolható betegségekkel foglalkozik. A lap jogi szakértője pedig a munkaviszonyba lépők próbaidejének szerepéről ad tanácsot.

   A Színes rovatban kipróbált, helyi étel-ital recepteket találunk, továbbá egy régi szép nótát, és egy részletes ismertetőt a galántai GIMI-zenekar létrejöttéről és tevékenységéről.

   A Sportoldalon a farkasdi focicsapat szétesésének körülményeiről olvashatunk, valamint a peredi Nyár(F)utóverseny dobogósainak teljes névsorát is itt találja az olvasó.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a archivum.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a archivum.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)